Wintercircus Utrecht steunt Wilhelmina Kinderziekenhuis

Tijdens de kerstvakantie vindt de tweede editie van ‘Wintercircus Utrecht – Louis Knie’ plaats. Van 17 december 2010 t/m 2 januari 2011 treden clowns, acrobaten en dieren op in een tentencomplex op P2 van Jaarbeurs Utrecht. Dit jaar is de Stichting Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis partner van de show. ,,Van elk verkocht kaartje gaat 2 euro naar dit goede doel”, vertelt circusdirecteur Louis Knie. ,,Zo doen we iets terug voor de gastvrijheid van de gemeente Utrecht en haar inwoners.”

Louis Knie junior, paardendresseur

Wintercircus Utrecht is een productie van Hillenaar Circus Events BV en werd in 2009 voor de eerste keer georganiseerd. Meer dan 20.000 mensen zagen de familievoorstelling. ,,Een groot succes”, zegt Louis Knie. ,,We zijn dan ook al snel begonnen met de voorbereidingen voor de tweede editie.” Tevens werd het besluit genomen om een goed doel aan de show te verbinden, aldus de circusman. ,,Het Utrechtse publiek heeft het circus omarmd en ons vertrouwen gegeven. Dat heeft ons doen besluiten om iets terug te doen.” Er werd contact gezocht met de Stichting Vrienden WKZ. ,,Deze stichting veraangenaamt het verblijf van kinderen in het Utrechtse kinderziekenhuis en financiert onderzoek- en zorgprojecten. Dat is een nobel doel waaraan wij graag ons steentje bijdragen. Twee euro van elk verkocht kaartje gaat dan ook naar de Stichting Vrienden WKZ.” Tevens worden de kinderen getrakteerd op een live optreden. ,,Een selectie van onze artiesten bezoekt in december het Wilhelmina Kinderziekenhuis om daar voor jonge patiënten een voorstelling te geven.”

Duo Stipka, luchtacrobatiek

Over Stichting Vrienden WKZ
Vanuit het ziekenhuis is enthousiast gereageerd op een samenwerking met Wintercircus Utrecht. ,,De doelgroepen van het circus en de Stichting Vrienden WKZ sluiten naadloos op elkaar aan. Dat geldt ook voor het verzorgingsgebied”, zegt Claudia Vonk. Ze is manager fondsenwerving bij het UMC Utrecht. ,,We waren dan ook blij met de mogelijkheid om samen te kunnen werken met het Wintercircus.” De Stichting Vrienden WKZ financiert projecten voor patiënten in het WKZ op het gebied van zorg, onderzoek en veraangenaming van het verblijf. Het gaat om projecten die niet uit het reguliere zorgbudget betaald kunnen worden. ,,Zonder hulp van donateurs en sponsoren is dit werk onmogelijk”, legt Vonk uit. ,,We hopen dan ook dat veel mensen het circus zullen bezoeken. Ze zien dan niet alleen een leuke familievoorstelling maar steunen tevens het Wilhelmina Kinderziekenhuis.”

Plaats een reactie