Winnaars Appeltjes van Oranje 2010 bekend

0
532

Op 21 mei reikt Prinses Máxima de Appeltjes van Oranje uit. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op Paleis Noordeinde ontvangen drie bijzondere sociale initiatieven deze prestigieuze prijs.

Het Appeltje bestaat uit € 15.000 en een bronzen beeldje gemaakt door Koningin Beatrix. Thema dit jaar is De Kracht van Sport. De drie winnende initiatieven zijn:

Stichting Be Interactive (Amsterdam)
Hardlopen als springplank om geïsoleerde vrouwen mee te laten doen in de samenleving.

Stichting Kleurrijke Stad (Eindhoven)
Een educatief en sportief project voor basisscholieren in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. Ze vertegenwoordigen een land, op het veld en in de klas en leren over andere culturen.

Aminta Sprockel Challenger Little League (Curaçao)
Een honk- en softbalcompetitie op Curaçao voor kinderen tussen de 5 en 18 jaar met een fysieke of mentale beperking.

Meer weten?
Bekijk de filmpjes van de drie winnaars en de zeven overige genomineerde projecten.

Vorig artikelLekker ontspannen in het Slotervaartziekenhuis!
Volgend artikelWinnaars ideeënprijsvraag oogbrug bekend
Avatar
Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied. Jaarlijks besteden we € 32 miljoen aan onze doelstelling waarvan ruim € 26 miljoen aan directe financiële bijdragen in bijna 5000 sociale initiatieven in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk. Het Oranje Fonds wil betrokkenheid in de samenleving bevorderen. Door onze steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. Het Oranje Fonds steunt projecten op het gebied van sociale cohesie en sociale participatie. Bijvoorbeeld: kleinschalige buurtinitiatieven, mentorprojecten voor jongeren en taalprogramma's.