Win een modieuze buikband voor MoederNacht

Een samenwerkingsverband tussen Nederlandse non-profit organisaties vraagt aandacht voor veilig moederschap in ontwikkelingslanden door het lelijke eendje van zwangerschapsmode om te toveren tot een icoon.

Als er één mode accessoire onderbelicht is, is het wel de buikband: die elastieken band waar veel vrouwen een beroep op doen in de laatste maanden van hun zwangerschap. Zelfs in deze tijd van individuele expressie lukt het de buikband niet de status van praktische kledingstuk te ontstijgen.

Het Nederlands samenwerkingsverband MoederNacht gaat de buikband opnieuw op de kaart zetten om aandacht te vragen voor het welzijn van moeders en toekomstige moeders. Ze hebben daarvoor een beroep gedaan op een van Nederlands meest toonaangevende ontwerpers, Claudy Jongstra. Om in te spelen op de emotionele band tussen moeders in Nederland en in ontwikkelinglanden, hebben zij het ‘de MoederBand’ genoemd.

Vanaf Moederdag is deze eenmalige MoederBand van Claudy Jongstra voor iedere Nederlandse vrouw te winnen. Deel het bericht en geef jezelf of een vriendin op via www.MoederNacht.nl. Dat noemen wij ‘samen tegen Moedersterfte’

Samen Tegen Moedersterfte
Elke anderhalve minuut sterft er ergens ter wereld een vrouw tijdens haar zwangerschap of een bevalling – bijna 350.000 vrouwen per jaar. 99% van deze vrouwen woont in ontwikkelingslanden. De kans dat je als vrouw sterft tijdens zwangerschap of bevalling is in Afrika 1 op 36. In West-Europese landen is die kans 1 op 11.000, in Nederland 1 op 10.200.
Door deze bijzondere MoederBand eenmalig te introduceren, hopen de partijen achter MoederNacht het welzijn van moeders een onderwerp te maken in de duizenden gesprekken over mode die er dagelijks wereldwijd plaatsvinden.

“Als ook maar een fractie van alle vrouwen onze buikband oppikken en delen met anderen, kunnen onze organisaties nog beter doen wat ze nu al doen: de druk opvoeren bij de beleidsmakers om moedersterfte werkelijk aan te gaan pakken,” zegt Dianda Veldman, directeur van Rutgers WPF, namens samenwerkingsverband MoederNacht.

Studio Claudy Jongstra
Sinds jaar en dag ontwerpt Studio Claudy Jongstra kleurrijke en expressieve wandtapijten. De materialen die zij gebruikt komen uit haar eigen productieketen, wol van haar eigen schapen en natuurlijke kleuren uit de ververij van zelf verbouwde verfplanten. De afgelopen jaren is zij één van Nederlands toonaangevende ontwerpers geworden en heeft haar werk gehangen in de United Nations en Moma in New York, de Queen Mary University in Londen en het Stedelijk Museum in Amsterdam.
“Claudy is één van de weinige mensen die vilt kan omtoveren in unieke vormen, heel tactiel en sensueel,” vertelt Veldman. “Iedere vrouw die Claudy’s werk kent zal de Moederband willen hebben. En ook de mensen die haar niet kennen.”

MoederNacht
De MoederBand is het jongste initiatief van MoederNacht, een samenwerking tussen Rutgers WPF, NCDO, AMREF Flying Doctors, Cordaid, Simavi, KNOV en ICM.

Plaats een reactie