Wilhelmina Ziekenhuis Assen organiseert Kids-middag over allergie

Vrijdagmiddag 13 mei 2011 organiseert de maatschap Keel-Neus-Oorheelkunde van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) een speciale kindermiddag over allergie. Terwijl de ouders lezingen kunnen bijwonen van kinderarts en KNO-arts, is voor de kinderen een vrolijk programma samengesteld met onder meer schminken en spelletjes. Ook is er de mogelijkheid een allergie test te laten doen.

Ook kinderen kunnen in het voorjaar en in de zomer last hebben van een verstopte neus, niesbuien en tranende rode ogen. Het kan dan zijn dat zij allergisch zijn voor gras- of boompollen. Dit wordt ook wel hooikoorts genoemd. Naast hooikoorts bestaan er ook andere allergieën zoals voor huisstofmijt of huisdieren, voor insectengif (bijen of wespen) en bepaald voedsel.

Gratis toegang
Over al deze allergieën organiseert de maatschap Keel-Neus-Oorheelkunde (KNO) van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen vrijdagmiddag 13 mei 2011 een speciale kindermiddag. Kinderarts mw. Stijntje van Dam en KNO-arts dr. Ranny van Weissenbruch houden lezingen en er is gelegenheid om uw kind een allergietest te laten doen.

Voor de kinderen is er allerhande vermaak, zoals een clown, schminken, spelletjes en op de foto met Mr. Grass! Tussen 15.00 en 16.00 uur kunnen kinderen (antiallergische) cakejes bakken. De toegang is gratis en er is vrije inloop, u hoeft zich dus niet van te voren op te geven. Ouders en kinderen zijn van harte welkom in de vergaderzalen van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, Europaweg-Zuid 1.

Allergieweek
De kids-middag over allergie is een onderdeel van de Allergieweek in het WZA, van maandag 9 tot en met vrijdag 13 mei. Deze Allergieweek is bedoeld voor iedereen die allergisch is of geïnteresseerd is in allergie.

Tijdens de week organiseert de maatschap KNO van het WZA verschillende activiteiten die in het teken staan van allergie, zoals een voorlichtingsbijeenkomst over allergie door KNO-arts dr. Ranny van Weissenbruch (dinsdag 10 mei, 19.00 uur, opgeven via www.wza.nl/agenda), een allergietest (huidpriktest) en activiteiten voor zorgspecialisten.

Meer informatie is te vinden op www.wza.nl/agenda of www.allergieweek.nl.

Plaats een reactie