Wilhelmina Ziekenhuis Assen geeft voorlichting over vruchtbaarheidsproblemen

In het Wilhelmina Ziekenhuis Assen vindt op donderdag 14 april van 19.30 tot 21.30 uur een voorlichtingsbijeenkomst plaats over vruchtbaarheidsproblemen. De avond is bedoeld voor vrouwen die al onder behandeling zijn bij een gynaecoloog en voor vrouwen die een behandeling overwegen. Partners zijn ook welkom.

Alexander Sluijmer, gynaecoloog in het WZA, vertelt over de verschillende stappen die gezet kunnen worden als een spontane zwangerschap uitblijft. Wachten totdat er toch spontaan een zwangerschap ontstaat, is vaak een goede mogelijkheid. Als dat niet lukt, kan een oriënterend vruchtbaarheidsonderzoek plaatsvinden. Eventueel kan naar aanleiding daarvan gekozen worden voor een behandeling (ivf, iui, icsi of een hormoonbehandeling).

Als een zwangerschap op zich laat wachten, brengt dat vaak allerlei emoties met zich mee. Het kan dan nuttig zijn om een gesprek te hebben met een medisch maatschappelijk werker. Ria Bosgraaf, medisch maatschappelijk werker in het WZA, gaat in op de psychosociale gevolgen van een uitblijvende zwangerschap en vertelt welke onderwerpen aan de orde kunnen komen in het gesprek met de medisch maatschappelijk werker.

Belangstellenden kunnen zich opgeven bij de polikliniek gynaecologie op het nummer (0592) 32 52 70. De toegang is gratis.

Plaats een reactie