Wilfried de Jong fietst Parijs-Roubaix

0
664

Wilfried de Jong stapt in deze ‘roadmovie’ zelf op de fiets en rijdt over de kasseien van de klassieker Parijs-Roubaix.

Holland Sport: Wilfried de Jong fietst Parijs Roubaix

Lukt het hem om ongeschonden over de stenen te komen?

Uitzending: Holland Sport Special op donderdag 5 april 21.35 uur op Nederland 3

Het parcours van de aankomende klassieker is de ontmoetingsplaats tussen topsport en het gewone leven op straat. Niet de uitslag is het uitgangspunt, maar juist de verhalen onderweg, de beleving van de profrenners en de bewoners van de streek.

Servais Knaven reed de klassieker zestien keer en won in 2001. Hij leert Wilfried hoe je over de kasseien rijdt. Tijdens een massage praat Wilfried met Fabian Cancellara. Kurt Asle Arvesen vertelt hoe hij vorig jaar twintig kilometer zonder zadel aflegde.

Vanzelfsprekend ontbreekt ‘Mister Parijs-Roubaix’ Roger de Vlaeminck niet.

Vorig artikelNederlanders gek op huisdieren maar blijven wel nuchter
Volgend artikelEis Abvakabo FNV van ruim 11% buiten proportie
De VPRO is een publieke omroep waarbinnen creativiteit, wereldburgerschap, innovatie en eigenzinnigheid leidraad zijn, met het publiek als uitgangspunt. Voor dat publiek, de creatieve klasse, wil de VPRO een knooppunt zijn van vakmanschap en expertise, betrokkenheid en passie. De VPRO wil een innoverende en initiatiefrijke partij zijn in het maatschappelijk debat en toonaangevende, verdiepende, crossmediale inhoud bieden en doet dat in samenwerking met nationale en internationale partners. Daarbij is de VPRO initiator, producent, platform en gespreksleider en inhoudelijk verbonden met al diegenen die waarde hechten aan wereldburgerschap, creativiteit en kwaliteit.