Wil jij ook graag gezonder eten?

Iedereen een eigen eetcoach op zijn smartphone. De unieke Eet Wijzer App van het Voedingscentrum ‘leest’ de agenda en geeft praktische tips op het moment dat ze nodig zijn. Een ondersteuning om de goede voornemens van van 2012 te realiseren.

Uit onderzoek(*) blijkt dat 41% van de Nederlanders graag gezonder wil gaan eten. Maar dit is voor velen toch een lastige opgave. 57% geeft dan ook aan behoefte te hebben aan meer praktische informatie. Voor deze mensen heeft het Voedingscentrum de gratis Eet Wijzer app voor iPhone en Android.

Uitleg van de werking van de Eet Wijzer app in 1 minuut.

Unieke agendascan
De Eet Wijzer is de eerste app die automatisch gekoppeld wordt aan de persoonlijke agenda op de smartphone. De app scant de agenda op bepaalde trefwoorden, zoals bijvoorbeeld vergadering, sporten of bruiloft en geeft daarbij advies en gerichte eettips. Als je bijvoorbeeld gevarieerder wilt eten, dan krijg je tips om te variëren met je dagelijkse broodbeleg. Denk eens aan pindakaas met plakjes banaan of komkommer of sambal, of aan kipfilet met peer op je boterham. Gedurende twee weken ontvangt men 8 tips die passen bij de dagelijkse activiteiten. Na twee weken vindt er weer een agendascan plaats voor nieuwe tips.

Tips voor iedere leefstijl
De Eet Wijzer app laat bovendien zien waar kansen liggen voor een gezondere leefstijl. Na het scannen geeft de app aan op welke gebieden er ruimte is voor verbetering, passend bij de persoonlijke leefstijl. Denk bijvoorbeeld aan regelmatiger eten, gezonder kiezen, kleinere porties, gevarieerder eten of een goed voorbeeld geven aan de kinderen.

Het Nieuwe Eten
De Eet Wijzer app is onderdeel van Het Nieuwe Eten van het Voedingscentrum. Met Het Nieuwe Eten wordt in kleine stapjes gewerkt aan een gezonder eetpatroon.

Downloaden: Eet Wijzer app voor iPhone, Eet Wijzer app voor Android

(*) Onderzoek “Dagelijks eten” uitgevoerd in 2011 door GfK onder 2.200 Nederlanders i.o.v. het Voedingscentrum.

Plaats een reactie