Wil Heufkens vestigt Europees record: 500 keer bloedgeven

Op woensdagmiddag 8 september om 14 uur komt mevrouw Wil Heufkens voor de 500ste keer naar de bloedbank in Nijmegen om haar bloed te doneren. Dit aantal heeft nog niemand in Europa gehaald.

De eerste donatie van mevrouw Heufkens (67 jaar) vond plaats op 24 september 1982, zo’n 28 jaar geleden. In het begin gaf mevrouw Heufkens volbloed. Toen bijna 20 jaar geleden de plasmadonatie haar intreden deed, is mevrouw Heufkens overgestapt op het doneren van plasma. Bij de plasmadonatie wordt het bloed gescheiden in plasma en bloedcellen. Alleen het plasma wordt afgenomen; de donor ontvangt de bloedcellen terug.

Sindsdien komt mevrouw Heufkens elke twee weken trouw langs om haar bloedplasma af te staan. Sanquin zet mevrouw Heufkens in het zonnetje op deze woensdagmiddag.

Over Sanquin
Sanquin zorgt voor de bloedvoorziening in Nederland. Zij kan dat dankzij de honderdduizenden donors die vrijwillig bloed geven. De donors zijn het hart van de organisatie. Kernactiviteit is een veilige en efficiënte productie en levering van bloedproducten voor de behandeling van patiënten. Door onderzoek onderhoudt en vergroot Sanquin haar kennis over bloed en transfusiegeneeskunde. Deze kennis stelt Sanquin in staat ziekenhuizen, behandelaren, patiënten en donors te adviseren. In het werk van Sanquin staan de beginselen van het internationale Rode Kruis, kwaliteit en servicegerichtheid, centraal. Sanquin is een organisatie van, voor en door mensen.

Plaats een reactie