Wijn, huis, thuis en dus toekomst

Het Nederlandse wijninitiatief ‘No House’ Wine heeft 100.000 euro bijeengebracht voor de bouw van huizen voor Zuid Afrikaanse kinderen wiens ouders overleden zijn aan Aids. Met de opbrengst realiseerde stichting HomePlan inmiddels 40 huisjes in de provincie Kwazulu Nathal en in Zimbabwe. Deze week lanceert No House Wine een nieuwe Zuid Afrikaanse Bubbel Rosé om deze mijlpaal te vieren.

Genieten van het goede doel
‘Goede doelen zijn populair en vooral steeds sportiever. Je kan 6 x de Alpes d’Huez opfietsen, zwemmen voor schoon water, of spinnen voor leuke clowns. Wij vonden het tijd voor een actie waarbij de deelnemers niet hoeven af te zien. Want je kan ook gewoon genieten van het goede doel. Zo is het No House Wine project begonnen, en langzaam maar zeker wordt het steeds populairder’: aldus initiatiefnemer Jeroen Tebbe.

‘Het project is ontstaan vanuit vrijwilligers uit de creatieve sector voor het design, en wordt ondersteund vanuit wijnbedrijven voor een duurzame wijnselectie. Iedereen draagt op zijn eigen manier bij aan het project. Dat is het mooie, want zo haal je bijna onopgemerkt toch een mooi bedrag bij elkaar.’

Voor het internationale wijnlabel No House Wine heeft dBOD de Vonkelwijn sparkling rosé ontworpen. ‘No House Wine’ is een internationaal wijnlabel. Het biedt heerlijke Zuid Afrikaanse wijn uit Wellington en Viljoensdrift. De naam van het label -’No House Wine’- vertelt het hele verhaal. De opbrengst van de wijn is bestemd voor de allerarmsten met ‘No House’.

HomePlan en AIDS
HomePlan bouwt onder het motto ‘Huis, Thuis, Toekomst’ samen met de allerarmsten huizenprojecten in o.a. Zuid Afrika, Mexico en Haïti. Een huis is niet het doel, maar een middel om tot ontwikkeling te komen. Ondanks de betere beschikbaarheid van medicijnen is de Aids problematiek nog steeds ongekend in Zuid Afrika. In het noorden van Kwazula Nathal ligt het aantal HIV geïnfecteerde op 42%. Samen met locale organisaties biedt Stichting HomePlan de weeskinderen een goed en veilig zelfstandig onderkomen. HomePlan heeft het CBF keurmerk.

Bubbels voor Afrika
No House Wine gaat door met het project. Woensdag 4 juli 2012 wordt de eerste Rosé Bubbels voor het goede doel ontkurkt. Samen met de symbolische cheque van 100.000 euro. Dit gebeurt in het drijvende zwembad BadBuiten in de Amstel, Amsterdam. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.facebook.com/nohousewine.

Verkrijgbaar
De No House Wine is o.a. verkrijgbaar via geschenkmetverhaal.nl en de WAARwinkels.

Plaats een reactie