Wiestemtwat.nl brengt online buzz Tweede Kamerverkiezingen in kaart

Onderzoeksbureau MarketResponse lanceert in samenwerking met AppAgents en Teezir de Wiestemtwat website. Deze site brengt tijdens de campagneperiode de online media-aandacht voor politieke partijen in beeld.

Dagelijks inzicht
Via de site www.wiestemtwat.nl wordt in aanloop op de Tweede Kamerverkiezingen dagelijks inzichtelijk gemaakt hoeveel online media-aandacht de deelnemende partijen krijgen en over welke onderwerpen dit gaat. Naast media aandacht wordt ook de aandacht voor de partijen in social media gevolgd. Ook laat de site zien wat het sentiment in deze berichten is. Het bereik en de invloed van deze netwerken is inmiddels zo groot dat geen partij of lijsttrekker er meer om heen kan.

Doorslaggevende thema’s
De site laat zien welke verkiezingsthema’s relevant zijn en met welk sentiment er in de traditionele online media en sociale media over politieke partijen gesproken wordt. Als alternatief voor de vele peilingen die momenteel worden uitgevoerd biedt MarketResponse met Wiestemtwat.nl een antwoord op de vraag welke partij de media en online buzz domineert en welke thema’s op 12 september 2012 de doorslag zullen geven

Plaats een reactie