Wie wint de Vaderdagtrofee 2012?

0
567

Hoe sterk moet je zijn als betrokken vader? Hoeveel ruimte krijgen vaders voor betrokken vaderschap en gedeeld ouderschap van de maatschappij? Hoe belangrijk zijn vaders voor kinderen? Die vragen staan centraal tijdens het jaarlijkse symposium over vaderschap op vrijdag 15 juni 2012.

Winnaars Vaderdagtrofee m/v 2011

Het symposium wordt voor het zesde jaar georganiseerd en is een initiatief van Vader Kennis Centrum in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. Het thema is dit jaar ‘Betrokken vaders, gedeeld ouderschap’. Wetenschappers, ouders en andere betrokkenen geven hun visie op het vaderschap. Aan het eind van de dag vindt de uitreiking plaats van de Vaderdagtrofee m/v 2012.

Op het programma staan lezingen over opvoedingsondersteuning voor vaders van nu, vader zijn na echtscheiding, aanpakken voor aanstaande vaders, het verlies van vaderschap, de verdeling van zorg- en opvoedingstaken, en sterke vaders.

Vaderdagtrofee 2012
Aan het eind van het symposium wordt de Vaderdagtrofee 2012 uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich het afgelopen jaar het meest heeft ingespannen voor kinderen en hun vaders. Prof. dr. Louis Tavecchio, emeritus hoogleraar Pedagogiek aan de UvA en voorzitter van de onafhankelijke jury, reikt de prijs uit.

Tijd, locatie en deelname
Het symposium wordt gehouden op vrijdag 15 juni van 10.00 tot 16.30 uur in het P.C. Hoofthuis, Spuistraat 134 in Amsterdam. Vanwege de beperkte zaalcapaciteit is vooraf aanmelden verplicht, zie onderstaande verwijzing.

Meer informatie
http://vaderdagtrofee.blogspot.nl