Wie wil vliegen als een vogel?

Wie heeft er niet ooit de droom gehad te kunnen vliegen als een vogel? In de TV-serie Earthflight wordt die droom realiteit.

Zes adembenemende afleveringen laten de schoonheid van de schepping en de grootste natuurverschijnselen vanuit vogelperspectief zien.

De EO haalt de veelgeprezen serie naar Nederland en zendt deze vanaf 13 november 2012 uit. Over zes werelddelen vliegen de vogels van noord naar zuid en de kijker vliegt met hen mee.

Earthflight, vanaf 13 november 2012, elke dinsdag, 20.25 uur, Nederland 1

Technieken
Om de grootste natuurverschijnselen op aarde in vogelvlucht te kunnen vastleggen, maakte Earthflight gebruik van de meest bijzondere en geavanceerde technieken. Earthflight is in vier jaar gefilmd, in ruim 40 landen en zes werelddelen. Paragliders zweven met aasgieren mee, terwijl een modelgier voorzien van een cameraatje zich tussen de vogels mengt.

Werelddelen
Earthflight vliegt in elke uitzending over een werelddeel. Van Noord- naar Zuid-Amerika en van Afrika, Europa en Azië naar Australië. In elke aflevering worden de prachtige beelden vanuit vogelperspectief vertoond. Arenden vliegen door de Victoria-waterval en ara’s in het Amazonegebied zijn op zoek naar geneeskrachtige klei. Jufferkraanvogels passeren de Himalaya en ze zweven door de machtige Grand Canyon. Maar ook volgt de camera de vogels door wereldsteden als Rio de Janeiro en Santiago. In San Francisco zweven de pelikanen onder de Golden Gate Bridge door en kraanvogels vliegen over Venetië. In Rome verleidt de warme stadslucht 20 miljoen spreeuwen tot het grootste en spectaculairste luchtballet ter wereld.

Making of
De laatste aflevering is een bijzondere ‘making of’ waarin Earthflight laat zien hoe de serie met veel geduld en geavanceerde technieken is gemaakt. De kijker krijgt een blik achter de schermen waarin zij ziet hoe deze unieke serie tot stand is gekomen.

Earthflight is het vervolg op de goed ontvangen natuurserie Frozen Planet.

Uitzendingen
13/11: Noord-Amerika
20/11: Afrika
27/11: Europa
04/12: Zuid-Amerika
11/12: Azië en Australië
25/12: Making of (18.20 uur)

Meer informatie
www.eo.nl/tv/natuur/earthflight/

Plaats een reactie