Wie wil nog non worden?

Wie wil er aan het begin van de 21e eeuw nog non worden? Kruispunt TV brengt in de eerste uitzending van het nieuwe jaar een ontroerende documentaire over 3 jonge Britse vrouwen die willen intreden in het klooster. Ieder jaar geven een aantal Britse vrouwen hun carrières, vrienden en al hun bezitten op, om hun leven volledig te wijden aan God. Deze groep is klein, maar groeiende. Wie zijn deze vrouwen? En waarom kiezen ze voor een leven van armoede, kuisheid en gehoorzaamheid?

Kruispunt TV: Young nuns, zondag 8 januari 2012 om 23.00 uur bij het RKK op Nederland 2.

Clara, Kruispunt TV, Jonge nonnen

Clara is 23. Ze is populair, slim en net afgestudeerd aan de universiteit. Tot grote verbazing van haar studiegenoten besluit ze in te treden bij een gemeenschap van zusters die afgesloten leeft van de buitenwereld. Zij wijden hun leven aan gebed, stilte en contemplatie.

Catherine, Kruispunt TV, Jonge nonnen

De 25-jarige Catherine heeft veel gereisd en werkte als model op de catwalk.
Ze had een onstuimig leven met veel verschillende relaties, maar de droom uit haar kindertijd om non te worden is nooit verdwenen. Kan de kloostergemeenschap haar levensvoldoening geven?
Of is het offer van kuisheid te groot?

Zuster Jacinta, Kruispunt TV, Jonge nonnen

Zuster Jacinta (tweede van rechts) trad op 28-jarige leeftijd in in het klooster. Ze is lid van de The Franciscan Sisters of the Renewal, een van de jongste religieuze ordes van Groot Brittannië, waar de gemiddelde leeftijd slechts 30 jaar is. De zusters dragen hun geloof uit op straat en werken met daklozen en minderbedeelden.

De documentaire geeft uniek inzicht in de afwegingen die deze jonge vrouwen maken voor een leven in het klooster. Ruim 6 maanden lang werden zij gefilmd. We zien hun onzekerheden en horen hun argumenten, maar volgen zij de keuze van hun hart?

Kruispunt TV: Young nuns, zondag 8 januari 2012 om 23.00 uur bij het RKK op Nederland 2.

Plaats een reactie