Wetten van de straat voor managers

Bij uitgeverij Academic Service is het boek StreetwiZe van Arnoud Raskin verschenen. Raskin, die werkt met straatkinderen over de hele wereld, deelt in dit boek de wijze lessen van de straat met managers uit het zakenleven. Want, zo betoogt hij, wie wil werken aan een organisatie met toekomst, moet streetwize zijn.

Straatkinderen
Arnoud Raskin werkt met Mobile School al 15 jaar met straatkinderen in sloppenwijken over de hele wereld. Deze ervaring opende zijn ogen voor het enorme potentieel van deze kinderen en liet hem inzien dat de skills die zij iedere dag gebruiken om te overleven een waardevolle inspiratiebron kunnen zijn voor managers die hun onderneming in een concurrentiële omgeving staande moeten houden.

The Story of Mobile School & Streetwize

Onderneming van morgen
Vanuit deze gedachte ontstond ‘StreetwiZe’: een bruikbaar model dat de inzichten en vaardigheden van de straat transfereert naar de ondernemingen van morgen. Leiders van de toekomst gaan uit van ieders individuele kracht, zij inspireren en ontwikkelen zo het talent van hun mensen.

Streetwize Arnoud RaskinPotentieel
Het enorme potentieel van de straatkinderen en de vaardigheden die zij nodig hebben om iedere dag weer te overleven blijken bijzonder waardevol voor managers die hun onderneming in een concurrerende omgeving staande moeten houden. Aan de hand van wat hij zag op straat, ontwikkelde Raskin het street-skills-model, een raamwerk voor bedrijven en organisaties in een onzekere, voortdurend veranderende omgeving.

Skills
Met StreetwiZe reikt de auteur de lezer een set street skills aan, waarbij positieve focus, veerkracht en wendbaarheid een belangrijke plaats innemen. Maar ook eigenwaarde en zelfkennis komen aan bod.

Auteur
Arnoud Raskin is de stichter van zowel Mobile School als StreetwiZe. Daarmee zette hij mee de toon van het hybride ondernemen, een vernieuwend voorbeeld van social entrepreneurship. Arnoud is Ashoka fellow en is een gereputeerd spreker op congressen wereldwijd. Voor ‘Los Easy Riders’ (VIER) volgde hij opnieuw zijn reisroute door Zuid-Amerika en bezocht hij de door hem opgerichte Mobile Schools.

Boekgegevens
– Titel: StreetwiZe
– Auteur: Arnoud Raskin
– ISBN: 97 890 7744 213 5
– Aantal pagina’s: 241
– Prijs: € 24,99
– Uitgever: Academic Service in co-uitgave met Lannoo Campus

Plaats een reactie