Wethouder opent blikcontainer in Hengelo

Wethouder Janneke Oude Alink van de gemeente Hengelo en directeur Twente Milieu Albert van Winden hebben zaterdag 9 maart 2013 de eerste blikinzamelcontainer geopend.

Dat gebeurde in het centrum van Hengelo. Hengeloërs kunnen nu blik apart inleveren. Dat scheelt ruimte in de container en het scheelt in de afvalstoffenheffing, omdat Hengelo Diftar heeft ingevoerd.

Janneke Oude Alink, wethouder gemeente Hengelo en Albert van Winden, directeur Twente MilieuJanneke Oude Alink, wethouder gemeente Hengelo en Albert van Winden, directeur Twente Milieu

In elke wijk
Blik is een afvalsoort die veel ‘volume’ in beslag neemt. Door het te scheiden, wordt de grijze container steeds minder vol en hoeft hij dus minder vaak aan straat te staan. Onder blik verstaan we blikjes van frisdrank en bier, conserven zoals voor soep, groente en vlees, maar ook katten- en hondenvoer, limonadesiroopblikken, deksels van potjes, lege verfblikken en lege spuitbussen zonder KCA-logo.

In elke wijk én op het Milieupark aan de Wegtersweg staat vanaf 9 maart 2013 een blikcontainer.

1. Winkelcentrum Slangenbeek
2. Winkelcentrum Hasselo
3. Winkelcentrum Groot Driene
4. Supermarkt aan de Woolderesweg
5. Winkelcentrum Thiemsbrug
6. Winkels Berfloplein
7. Winkels Boekeloseweg (Esrein)
8. Winkels Agathaplein (Nijverheid)
9. Winkels Mozartsstraat (Klein Driene)
10. Winkelcentrum Hengelose Es
11. Milieupark Hengelo

Blik op de toekomst
Blik kan in principe eindeloos worden hergebruikt. Het drankblikje dat vandaag gekocht wordt, kan dus volgende maand een ander blikje zijn, maar net zo goed een onderdeel van bijvoorbeeld een nieuwe fiets. Het afval is op deze manier niet waardeloos maar waardevol; een grondstof voor nieuwe producten.

Voorscheiden is beter
Het restafval gaat naar de afvalverwerker. Als blik niet wordt gescheiden, wordt het bij de afvalverwerker verbrand. Er is dus geen zogenoemde ‘voorscheiding’. De afvalverwerker haalt pas na verbranding blik met magneten uit het verbrande afval. Hierdoor is het niet zuiver.

Plaats een reactie