Westfriesgasthuis eerste ziekenhuis met navigatie-app

Het Westfriesgasthuis maakt als eerste ziekenhuis ter wereld gebruik van de nieuwste navigatiesoftware voor binnenshuis: de WFGwegwijzer app. Daarmee kunnen patiënten en bezoekers in het Westfriesgasthuis, locatie Hoorn, eenvoudig de weg naar hun bestemming vinden, zoals een poli of een kamer op een verpleegafdeling.

Je weg vinden
Vooral met het nieuw gebouwde gedeelte erbij is het voor veel mensen even zoeken. Zeker als je zenuwachtig bent voor de afspraak of weinig tijd hebt. “Daarom bieden we meerdere mogelijkheden om de weg te vinden”, vertelt Nils van Mourik, manager facilitair bedrijf. “Mensen kunnen de borden volgen, de folder met de plattegronden raadplegen, de gastheren en –vrouwen vragen om hulp. Of de app downloaden. Heel fijn als je onverwachts en bijvoorbeeld ‘s avonds nog je weg moet vinden naar een ziek familielid”.

Gratis
De WFGwegwijzer app is voor patiënten en bezoekers gratis beschikbaar. De app is geschikt voor smartphones met besturingsprogramma’s Android (bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S3 en hoger) en iOS (vanaf iPhone 4S).

Wereldprimeur
De WFGwegwijzer communiceert met 1.000 beacons (draadloze zendertjes) die door het hele ziekenhuis zijn geplaatst. De beacons zenden locatie-informatie naar de smartphones en met de eenvoudige navigatie-begeleiding kunnen smartphonegebruikers zo hun bestemming vinden. Het feit dat de gebruiker naar een verdieping hoger of lager geleid moet kunnen worden, was voor de bedenkers een ingewikkelde technische opgave. Uiteindelijk heeft het geleid tot een wereldprimeur qua indoor navigatie.

Plaats een reactie