Werknemers in de zorg gebruiken meer fysiotherapie

0
791

Ruim 1 op de 3 werknemers in de zorg maakt gebruik van fysiotherapie. Dat is substantieel meer dan het landelijk gemiddelde. Daarom verruimt IZZ – de collectieve zorgverzekering voor zorgmedewerkers – per 1 januari 2012 de vergoeding voor fysiotherapie. Zo wordt de vergoeding voor fysiotherapie in de meest voorkomende aanvullende verzekering (de Basisaanvullende Regeling) verruimd tot 500 euro per jaar. De meest uitgebreide pakketcombinatie kent een volledige vergoeding zonder maximum. IZZ gebruikt de informatie die ze terug krijgen van de werknemers in de zorg bij de samenstelling van het verzekeringspakket.

IZZ ‘repareert’ de beperking van de eerstelijnspsychologische zorg die door de overheid uit het Basispakket is gehaald. Verder gaat IZZ in 2012 sterk inzetten op preventie. Zo organiseert IZZ onder andere gratis workshops voor zorgmedewerkers die verzekerd zijn bij IZZ rondom veel voorkomende klachten bij het werken in de zorg zoals balans werk versus privé en omgaan met agressie. Deze workshops worden zowel regionaal als in zorginstellingen georganiseerd.

Premies 2012
De collectieve maandpremie voor het IZZ Basispakket (natura) stijgt het komend jaar met 3.12 euro naar 100.44 euro per maand. De premie van het eerste aanvullende pakket:- de Basisaanvullende Regeling – stijgt 1.60 euro per maand naar 29.95 euro. Van dit bedrag gaat dan de gebruikelijke werkgeversbijdrage af. De stijging van de premie van de overige aanvullende verzekeringen varieert van 0.35 tot 4.10 euro per maand.