Werken in de natuur

Meehelpen in de natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe? Vanaf 17 juli is dit mogelijk! Voor de 26e keer organiseert De Vereniging van Vrienden van De Hoge Veluwe het vier weken durende Zomerkamp. Natuurliefhebbers kunnen zich op vrijwillige basis nuttig maken in het Park. Als waardering voor de geleverde diensten kunnen de deelnemers gratis kamperen in het Park en hebben ze gratis toegang tot het Park. Daarnaast neemt een natuurgids liefhebbers mee voor een avondwandeling of een fietstocht.

Plezier
Iedere dag vertrekken deelnemers van het kampeerterrein om 8.30 uur, per witte of eigen fiets naar de werkplek. De ene dag wordt ongewenste dennenopslag verwijderd terwijl de andere dag vijvers worden schoongemaakt of ander onderhoud wordt verricht. Ook wordt onderhoud verricht aan de tuinen van het Jachtslot Sint Hubertus. Bovendien zal op de eerste dag een lid van de Werkgroep Flora of Fauna van de Vereniging van Vrienden van De Hoge Veluwe uitleg geven over het nut van de werkzaamheden. Natuurlijk is er tussendoor ook tijd voor een koffie- en lunchpauze.

Om uiterlijk 15.00 uur wordt met de werkzaamheden gestopt, waarna een ieder vrij is het Park tot sluitingstijd te verkennen. Door deel te nemen aan het zomerkamp wordt niet alleen veel kennis opgedaan, maar krijgen deelnemers ook inzicht in het terreinbeheer. Deelnemers dienen te beschikken over een kampeeruitrusting, stevig schoeisel, werkhandschoenen en kleding die tegen een stootje kan. Op het kampeerterrein is een treftent aanwezig.

Praktische informatie
Liefhebbers kunnen zich voor één of twee weken opgeven voor het Zomerkamp in de periode van 17 juli tot en met 15 augustus. De weken beginnen op zaterdag 17, 24 en 31 juli en 7 augustus vanaf 12.00 uur. Voor 12.00 uur die zaterdag erop dient iedereen het Park weer te verlaten, tenzij er voor twee weken kamp is gekozen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.vriendenhogeveluwe.nl.

Plaats een reactie