Wereldteam van BN’ ers in actie voor WNF

Een team van elf bekende Nederlanders zal als WNF Wereldteam regelmatig aandacht vragen voor natuurbescherming en duurzaamheid. Het team werd gisteravond officieel gelanceerd en zal de komende tijd op verschillende manieren naar buiten treden, onder andere in de aanloop naar Earth Hour, de mondiale actie van het Wereld Natuur Fonds op 26 maart, waarbij mensen over de hele wereld een uur lang het licht doven.

Het Wereldteam bestaat uit mensen die allemaal, om verschillende redenen, actief betrokken zijn bij het werk van WNF. Soms is dat vanuit hun professionele achtergrond. Meteoroloog Reinier van den Berg: “Ik ben nu meer dan 20 jaar met het weer bezig, ben regelmatig op Groenland voor mijn werk en zie daar met eigen ogen hoe de ijskap smelt. Dat is heel confronterend.”
Voor anderen zijn ook hun kinderen een motivatie. Dj en producer Ferry Corsten: “Ik werk over de hele wereld, zie de schoonheid. Maar ik hoor ook van mijn schoonfamilie op de Filippijnen hoe het koraal achteruit gaat. Dan denk ik: wacht even… die kleine moet dat allemaal nog wel kunnen meekrijgen.” Corsten, die als dj veel in Azië werkt, ontkomt niet aan reizen. Hij kiest nu voor de meest duurzame manier (met het internationale Gold Standard-keurmerk) om de CO2-uitstoot van zijn vliegreizen te compenseren.

Ook voor modeontwerper Hans Ubbink is duurzaamheid een belangrijk thema: “We staan niet los van de natuur; we zijn onderdeel van de planeet. Je kunt keuzes maken voor de korte termijn, maar dan denk je alleen aan jezelf. Het gaat om keuzes voor de lange termijn, ook voor de generaties die na ons komen. En geloof me: daar voel je je gelukkiger bij.”

Een aantal leden van het Wereldteam is al langer actief voor het WNF, zoals Harm Edens en Loretta Schrijver. Nieuw zijn onder andere Dieuwertje Blok en Humberto Tan.

Naast de al genoemde mensen, bestaat het WNF Wereldteam uit acteur Daniël Boissevain, presentator Jelle Amersfoort, dj Gregor Salto en zangeres Nurlaila Karim.

Plaats een reactie