WereldReumadag op 12 oktober

Vrijdag 12 oktober is het WereldReumadag. Op WereldReumadag wordt aandacht gevraagd voor deze gewrichtsaandoening. Het is vooral de bedoeling mensen te laten beseffen wat de gevolgen van reuma voor iemand kunnen zijn. Op 12 oktober organiseert de reumapatiëntenbond door heel Nederland activiteiten.

De Reumapatiëntenvereniging Rotterdam e.o. verzorgt van 10.00 – 16.00 uur een informatiestand in de hal van het IJsselland Ziekenhuis samen met de orthopedisch schoenmaker en vanaf 12.00 uur de reumaconsulent van het ziekenhuis.

Activiteiten in het IJsselland Ziekenhuis
Bij de informatiestand kunnen patiënten en bezoekers terecht met vragen of om eens van gedachten te wisselen. Er is volop foldermateriaal en informatie beschikbaar over reumatische aandoeningen, de reumapolikliniek en reumaconsulent en over het voetenspreekuur van de orthopedisch chirurgen.
Daarnaast is er ook beperkt gelegenheid tot het maken van een voetscan waarmee gekeken kan worden of er al dan niet afwijkingen zijn. Dit wordt aan de informatiestand toegewezen.

Reuma is onzichtbaar
Mensen met reuma hebben vooral last van pijn en moeheid, beide onzichtbare kenmerken van deze chronische ziekte. Reuma is een verzamelnaam van ruim 130 aandoeningen aan botten, gewrichten en spieren. Mensen met reuma hebben vaak last van ontstekingen aan gewrichten of spieren, waardoor bewegen pijn doet. Reuma is een ingrijpende, levenslange aandoening, die niet te genezen of te voorkomen is. Bovendien kan reuma jong en oud overkomen.

Reumatologie in het IJsselland Ziekenhuis
Op 1 oktober 2010 is de polikliniek reumatologie in het IJsselland Ziekenhuis van start gegaan. Reumatoloog mevr. M. Huisman uit het Sint Franciscus Gasthuis verzorgt op vrijdag het spreekuur, ondersteund door een reuma consultverpleegkundige.

Plaats een reactie