Wereldrecordpoging vormt start grote campagne duurzaamheid

Een groep van 30 organisaties gaat op 27 juli 2011 een nieuw wereldrecord in Bloemendaal aan Zee neerzetten. De actie is een initiatief van het van oorsprong Twentse bedrijf Asito en geeft het startsein voor een grote campagne omtrent duurzaamheid.

Doel is om 1.000.000 mensen bewust te maken van milieuvriendelijk leven. De campagne wordt gesteund door allerlei instanties uit het hele land waaronder de gemeente Almelo, Gorinchem, Proctor & Gamble, Centraal Museum Utrecht en de Climate Neutral Group.

Met de recordpoging hoopt Asito mensen aan het denken te zetten en te inspireren. Doel is om het Canadese record ‘De meeste mensen die waterkannen op hun hoofd dragen’ te verbeteren. Dit record werd nog geen twee maanden geleden op 7 mei 2011 in Woodbine Beach Park in Toronto, Ontario, Canada neergezet. Het oude record staat op 282 mensen. Asito hoopt veel meer mensen over te halen mensen mee te doen in Bloemendaal aan Zee. Niet alleen medewerkers van deelnemende organisaties mogen mee doen. Iedereen die het leuk lijkt om aan een recordpoging mee te werken is van harte welkom.

Tips
“Het project 1.000.000 druppels wil voor eind 2012 een miljoen mensen een stukje duurzamer maken. Dit doen we door je elke week duurzame tips te sturen’, stelt Sander Haas van Asito. “Scheid je je afval? Doe je het licht uit als je de kamer verlaat? Laat je de kraan niet nodeloos aanstaan? Het project 1.000.000 druppels geeft deelnemers meer tips. Ook tips die misschien wat minder voor de hand liggen. Bovendien kunnen mensen ook zelf goede tips insturen. Daar kunnen vervolgens weer leuke, duurzame prijzen mee worden gewonnen.”

Recordpoging
De recordpoging start bij Beachclub Vroeger in Bloemendaal aan Zee aan de Zeeweg 83 in Overveen. Start is om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Van alle deelnemers wordt een bijzondere foto gemaakt. Een notaris is aanwezig om de recordpoging officieel vast te leggen. Bovendien wordt de website www.eenmiljoendruppels.nl gelanceerd. Deelnemers krijgen een emmer, moeten deze met Noordzee-water vullen en vervolgens op een specifieke plek op het strand gaan staan. Haas: “Met deze recordpoging willen wij benadrukken voorzichtig met water om te gaan. Er zijn immers genoeg landen in de wereld waar mensen uren moeten lopen om water te halen. Daar mogen we best eens bij stil staan.”

Druppels
Asito is met circa 11.000 werknemers de eerste grote schoonmaakorganisatie die klimaatneutraal ging werken. Volgens het bedrijf is het belangrijk om na te denken over duurzaamheid. Elke persoon die zich bewust is van zijn omgeving en zijn verantwoordelijkheid daarin neemt, draagt bij aan een meer duurzame maatschappij. Eén persoon is echter de spreekwoordelijke druppel op de gloeiende plaat. Maar één miljoen druppels maken het verschil. “Aanleiding voor de actie is dat volgens ons al die kleine dingen die mensen thuis doen een enorm verschil maken als maar genoeg mensen er bewust mee omgaan.” Organisaties en particulieren kunnen gratis mee doen met het project in het algemeen en de recordpoging in het bijzonder.

Plaats een reactie