Wereldrecordpoging insmeren op Scheveningse strand

Minimaal 250 badgasten die zichzelf insmeren met zonnebrandcrème zijn nodig om woensdag 21 juli een wereldrecord volgens het Guinness Book of Records te vestigen op het strand van Scheveningen. Met deze ludieke recordpoging ondersteunt Neckermann Reizen haar campagne ‘Smeer ‘m met een Last Minute’, die op 1 juli is gestart.

Via haar eigen website, sociale netwerk websites als Hyves, Facebook en Twitter en via promotieteams worden zoveel mogelijk deelnemers gezocht en naar strandtent Lekker in Scheveningen gedirigeerd, waar 250 handdoeken liggen uitgespreid op het strand. Daar krijgen de deelnemers een speciale tube ‘Last Minute Zonnebrandcrème’ en start om 11.00 uur de recordpoging, die twee minuten duurt.

Omdat er nog geen wereldrecord insmeren bestaat, heeft het Guiness Book of Records bepaald dat minimaal 250 deelnemers nodig zijn voor een vermelding in het beroemde boek. Officials van het Guiness Book zullen de recordpoging nauwgezet volgen.

Neckermann heeft al elf jaar achtereen De Veer, dè prijs voor de beste Last Minute touroperator, gewonnen. Criteria voor die prijs zijn onder meer een makkelijk zoek en boeksysteem met een goed overzicht van beschikbare reizen voor een goede prijs. ,,Als alle andere touroperators vol zitten en er nergens meer iets te boeken lijkt, is er bij Neckermann altijd nog een Last Minute-aanbod te vinden,” legt Hanita van der Meer van Neckermann uit.

Vanwege het WK-voetbal is de vraag naar Last Minute-reizen later op gang gekomen dit jaar. Meestal valt de piek in juni, nu pas in juli. Populair zijn op dit moment reizen naar Turkije en Griekenland. De vraag naar Griekenland-reizen werd door negatieve publiciteit over de economische situatie in dat land vertraagd, waardoor er nog aardig wat vrij is. Ook Spanje is als vanouds populair onder vakantiegangers.

Neckermann maakt deel uit van één van de grootste reisconcerns ter wereld, Thomas Cook. Wereldwijd staan er 33.000 medewerkers voor haar klanten klaar om hen een onvergetelijke, zorgeloze vakantie te bezorgen. Ieder jaar kiezen meer dan een half miljoen mensen ervoor om met Neckermann te reizen.

Plaats een reactie