Wereldkampioenschappen Roeien onder 23 jaar in Amsterdam

Een recordaantal van 314 ploegen is door een recordaantal van 63 landen ingeschreven voor de wereldkampioenschappen Roeien onder 23 jaar dat van 20 tot en met 24 juli 2011 wordt gehouden op de Bosbaan in Amsterdam. Nederland is vertegenwoordigd met 13 ploegen en 39 atleten.

foto:Jan Willem van der Wal

Atleten van alle continenten zijn aanwezig: van Oceanië, Azië, Afrika, Noord- en Zuid Amerika en, natuurlijk, Europa. De grootste teams komen uit Duitsland (21 ploegen, 69 atleten), USA (21 ploegen, 67 atleten) en Italië (16 ploegen, 54 atleten). Daartegenover staan enkele roeiers die in hun eentje hun land representeren, zoals Anna Ioannou uit Cyprus of Kelvin Bwibo uit Kenya.

De WK onder 23 is een enorme stap voorwaarts voor de atleten die onderdeel uitmaken van het ‘FISA development program’. Dit jaar profiteren 40 atleten uit 11 roei-ontwikkelingslanden van de steun van het Nederlandse organisatiecomité dat hun deelname mogelijk maakt.

Naast het toproeien kunnen bezoekers ook heerlijk genieten van entertainment langs de baan. Naast catering en muziek zijn er vele activiteiten op het terrein, zoals het hollandsport fietsspel, eurobungy en vertical bike. Bezoekers kunnen zelfs plaats nemen op de roei-ergometer om zelf het roeien te beleven. Daarnaast kunnen bezoekers plaats nemen op de rijdende tribune waar zij de wedstrijden van dichtbij kunnen zien.

Inschrijvingen, tijdschema’s, verslagen, live streaming, live results en meer is te vinden via www.amsterdamrowing.com

Plaats een reactie