Wie draagt bij aan het welzijn van mensen met borstkanker?

Roche Nederland is op zoek naar mensen die het afgelopen jaar op bijzondere wijze hebben bijgedragen aan het welzijn van mensen met borstkanker. Zij maken kans op het winnen van de Breast Friends Award. Deze prijs is in het leven geroepen door Roche Nederland en wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt.

Bijzondere initiatieven kunnen van 1 mei tot 1 september 2010 genomineerd worden via de website www.breastfriends.nl.

Na de diagnose borstkanker begint er een zware periode voor de borstkankerpatiënten. De verwerking en de behandelingen trekken een flinke wissel op hun leven. Een Breast Friend, iemand die de patiënt bijstaat in deze periode, is dan een onmisbaar persoon. Machteld de Bont en Mariëlle van der Pers kunnen daarover meepraten. Zij maakten dit hele proces mee en kregen daarbij gelukkig veel steun van hun Breast Friends. Toch waren er dingen die zij misten tijdens de behandeling.

Initiatieven
Mariëlle miste een website die een overzicht geeft van de vele mooie mogelijkheden om een kaal hoofd te bedekken. Samen met haar Breast Friend richtte zij www.hoofdzakengids.nl op. Met dit initiatief won zij de Breast Friends Award 2008. Machteld de Bont vindt dat de zorg rond kanker in het ziekenhuis goed geregeld is, maar de zorg rond het huis, de kinderen en het werk, daar was nog niets voor. Om deze belangrijke zorg beter te organiseren, richtte zij Stichting Care for Cancer op. Met dit initiatief won Machteld de Breast Friends Award 2009. De initiatieven van beide Breast Friends Award-winnaars zijn voor borstkankerpatiënten duidelijke verbeteringen van hun welzijn in de periode van de zware behandelingen. Roche is ervan overtuigd dat er nog veel meer van deze goede initiatieven zijn in Nederland en roept mensen op deze te nomineren voor de Breast Friends Award 2010.

Juryleden
Een vakkundige jury bekijkt en beoordeelt de ingezonden nominaties. Deze jury bestaat uit mensen die hun sporen in de borstkankerwereld duidelijk hebben verdiend. Een van de juryleden is Riet van der Heide, erelid van Borstkankervereniging Nederland (BVN). Verder maken onder anderen Ida van Belle, directeur van Stichting Pink Ribbon, Karin Schut, ex- kankerpatiënte, Machteld de Bont, winnares Breast Friends Award 2009, Lisette Stom, mammacareverpleegkundige, Maria van Balen, voorzitter Instellingen PsychoSociale Oncologie (IPSO) en Pieternel Haspels, gezondheidszorgpsycholoog en directeur van het Toon Hermans Huis in Amersfoort, deel uit van de jury.

Roche Nederland
De Breast Friends Award is een initiatief van Roche Nederland B.V. Als innovatief farmaceutisch bedrijf ondersteunt Roche de strijd tegen borstkanker.

Plaats een reactie