Welke ingrediënten worden toegevoegd aan een sigaret?

Op verzoek van het kabinet publiceert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) op de website tabakinfo.nl de ingrediënten die worden toegevoegd aan tabaksproducten op de Nederlandse markt.

Sigaretten

Bezoekers van deze site kunnen per merk en type tabaksproduct opzoeken welke toevoegingen het bevat, en wat de functie en hoeveelheid van deze toevoegingen is.

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS): “Hiermee krijgen consumenten inzicht in welke ingrediënten aan sigaretten, sigaren of waterpijptabak worden toegevoegd. We weten nog lang niet alles over de gezondheidseffecten van deze toevoegingen. Maar we komen steeds meer te weten omdat fabrikanten en importeurs jaarlijks gegevens aanleveren en het RIVM dit kan analyseren. Vanaf vandaag is deze informatie voor iedereen toegankelijk. Ik hoop dat het verbeterde inzicht mensen helpt om de stap te nemen en met roken te stoppen. Want niet roken moet de norm zijn.”

Internationaal voorop
Het RIVM loopt internationaal voorop in de analyse van toevoegingen aan tabak. Andere landen binnen de Europese Unie kunnen van deze kennis profiteren.

Wil je meer gezondheidsnieuws ontvangen, dan kun je natuurlijk ook fan worden van de Facebook pagina van de Gezondheidskrant.