Welk restaurant is het puurste van Nederland?

De vakjury gaat deze week het Puur Menu voorproeven bij de genomineerde restaurants voor de titel: ‘Puurste Restaurant van Nederland 2013’. De chef-koks zijn druk met de voorbereidingen, zodat ze deze week een heerlijk Puur Menu aan de jury kunnen serveren.

Puur Restaurant Week – 22 t/m 28 oktober 2012

De vakjury bestaat uit: Makkie Mulder, hoofdredacteur delicious., Martine Zuil, hoofdredacteur Misset Horeca en Jeroen Thijssen, culinair journalist Trouw. Zij gaan deze week het ‘Puur Menu’ voorproeven en kiezen een winnaar.

De kanshebbers op de titel zijn:
Aangenaam in Haarlem
Stroming in Heerhugowaard
de Veldkeuken in Culemborg

Verkiezing ‘Puurste restaurant van Nederland’
Om in aanmerking te komen voor de titel, dienden restaurants mee te doen aan de Puur Restaurant Week. Elk deelnemend restaurant vulde een check- en vragenlijst in. Via deze checklist geeft de horecaondernemer aan welke duurzame producten worden gebruikt. Ook wordt hierin naar de persoonlijke motivatie gevraagd en de wijze waarop het restaurant zelf de Puur Restaurant Week onder de aandacht brengt bij haar gasten.

Bekendmaking winnaar tijdens Cider Festival
De winnaar van de titel ‘Puurste Restaurant van Nederland’ wordt bekend gemaakt op zondag 21 oktober 2012 tijdens het Cider Festival bij MOES eet- en drinklokaal in Amsterdam. Ook worden Niels en Mirjam Gouda van Restaurant Natuurlijk in Egmond aan Zee deze middag als ambassadeurs benoemd. Zij gaan net als Ramon Beuk de Puur Restaurant Week vertegenwoordigen.

Tijdens het Cider Festival doen appelkwekers, pomologen, foodies en ciderdrinkers in het souterrain van kunstcentrum De Appel mee aan een workshop Zelf Cider Maken. De Franse cidermaker Cyril Zangs geeft een masterclass. Schuif aansluitend aan bij het Cider Diner van de chef-kok van MOES en geniet van de doorlopende cider proeverij.

Plaats een reactie