Weinig tijd? Zo ga je toch verzorgd de deur uit

Ben je een beetje te laat opgestaan? Of wil je sowieso niet iedere ochtend al te veel tijd voor de spiegel besteden? Maar vind je het wel belangrijk om er een beetje verzorgd uit te zien voor je de deur uit gaat? Say no more! Zelfs met maar een heel klein beetje tijd en make-up kun je namelijk hartstikke netjes voor de dag komen.

Kies je sterke punten uit

Wil je niet al te veel make-up gebruiken, of heb je om wat voor reden dan ook gewoon niet heel veel tijd, dan is het zaak om slim te werk te gaan. Geen uitgebreide make-up, maar kiezen voor een paar slimme accenten. Daarbij is het zaak om goed naar je gezicht te kijken, en die punten te kiezen die je graag wilt benadrukken.

make-up eyeliner

Eyeliner

Heb je erg sprekenede ogen, dan kun je deze wat extra accentueren. Maar ook als je juist ogen hebt die normaal gesproken wat wegvallen, bijvoorbeeld doordat je erg lichte wimpers hebt, kun je met een klein beetje make-up een groot verschil maken. Een strategisch aangebrachte eyeliner, en dat hoeft je maar een minuutje te kosten, kan je ogen veel groter en meer open laten lijken. Een snel laagje mascara maakt je wimpers beter zichtbaar en meer aanwezig. Met een beetje geluk schieten ze ook direct mooi in de krul. Je zal zien dat je ogen met deze twee simpele handelingen direct meer tot hun recht komen, en de ‘ik ben net wakker’-look als sneeuw voor de zon verdwenen is.

Lipstick

Ook de lippen kun je goed accentueren. Dat kun je naast de ogen doen, maar je kunt er ook voor kiezen om alleen je lippen op te maken. Kies voor een goede lipstick, het liefst eentje die een groot deel van de dag blijft zitten. Je kunt gaan voor een kleur die aansluit bij de natuurlijke kleur van je lippen, en deze extra benadrukken. Maar een opvallende kleur kan ook heel mooi zijn. Wees niet bang om deze stevig aan te brengen; juist dan komt hij goed tot zijn recht.

make-up lipstick

Iets meer tijd? Doe wat nodig is

Met alleen je ogen en lippen opmaken kun je, zeker als je een beetje geoefend bent, binnen drie minuten klaar zijn. Heb je iets meer tijd te besteden? Kijk dan goed naar welke delen van je gezicht wel wat extra aandacht kunnen gebruiken.

Een oneven teint of een doffe uitstraling kun je snel oplossen met een dun laagje getinte dagcrème of foundation. Kies je voor een dekkende soort, vergeet dan niet om daarna ook even snel een beetje blush op je wangen aan te brengen; de kleur die je daar van nature op hebt is namelijk ook niet meer zichtbaar, zodat je er nogal bleek uit kunt zien. Glimt je huid snel? Breng dan even een poedertje aan.

Door je gezicht goed te leren kennen, en te weten welke zaken snel een groot verschil kunnen maken, kun je make-up routines ontwikkelen die je in drie, vijf of tien minuten af kunt werken, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt of wilt besteden.

Plaats een reactie