Wegmetlastpost.nl, stop met sturen van ongevraagde papieren post

Artsen en apothekers ontvangen stapels post van farmaceutische bedrijven. Voor het merendeel van hen, met name huisartsen, geldt dat deze post vaak overlast veroorzaakt. Lezen van post en selecteren van relevante informatie kost veel tijd. Niet alle mailings bieden toegevoegde waarde en worden daarom vaak ongezien weggegooid. Bovendien ergert men zich aan de hoeveelheid papier en plastic wat met post verspild wordt.

Sinds maandag 9 januari 2012 is de website wegmetlastpost.nl live. Een initiatief van Meda Pharma om via artsen en apothekers alle collega-farmaceuten op te roepen gezamenlijk te stoppen met het sturen van ongevraagde papieren post. Zelf stopt Meda Pharma als eerste farmaceut in Nederland per direct met het versturen van papieren post. Artsen en apothekers schrijven zich in bij de nieuwe portal MedaConnects.nl en ontvangen vervolgens alleen die informatie van Meda Pharma waar ze zelf om hebben gevraagd, uitsluitend online.

Op Wegmetlastpost.nl kunnen artsen en apothekers een petitie tekenen waarmee zij farmaceuten oproepen geen ‘lastpost’ meer te sturen. De tijd van eenzijdige communicatie is voorbij. “Wij willen artsen en apothekers helpen bij het selecteren van informatie die voor hen relevant is. We stoppen met papieren post, laten artsen en apothekers zelf bepalen welke informatie zij willen ontvangen en wij bieden deze vervolgens ‘on demand’ aan, uitsluitend online. Als kleine speler binnen de farmaceutische industrie roepen wij alle collega-farmaceuten op om ons te volgen en te stoppen met papieren post”, aldus Dirk Groen, General Manager Meda Pharma.

Laatste papieren mailing
Deze week gaat de laatste papieren mailing van Meda Pharma de deur uit. In een brief naar ca. 30.000 artsen en apothekers wordt het initiatief aangekondigd. Aanvullend op de artsenbezoekers zal voortaan alle communicatie tussen Meda Pharma en artsen en apothekers via de portal MedaConnects.nl lopen. “Ik vind het een goed initiatief van Meda Pharma. Eindelijk kan ik zelf bepalen welke informatie voor mij interessant is en hoef ik geen tijd meer te besteden aan ongevraagde en niet relevante post. Bovendien kost al die post ook nog eens bomen en bakken met geld. Het zou prettig zijn als meerdere farmaceuten zullen volgen”, aldus Nol Bollongino, huisarts in Hilversum.

MedaConnects.nl zal de komende maanden verder uitgebouwd worden naar een sociaal platform dat naast informatie, interactieve functionaliteiten bevat en ruimte biedt voor communicatie tussen artsen en apothekers onderling.

Plaats een reactie