Weg van de supermarkt

Dit boek is een noodkreet. Een noodkreet uit een land vol mensen die geen idee meer hebben hoe dingen horen te smaken. Erger nog, hoe verrukkelijk dingen zouden kúnnen smaken, als we maar niet zo afhankelijk waren van onze lokale supermarkt. Maar zijn we dat wel echt?

In Weg van de supermarkt gaat culinair journalist Gerrit Jan Groothedde op zoek naar antwoorden op deze vraag. Hij schetst een historisch perspectief, vergelijkt van diverse producten de supermarktvariant met de ambachtelijke versie en voert confronterende gesprekken.

Weg van de supermarkt Gerrit Jan GrootheddeHiermee wijst hij de weg naar alternatieven die consumenten helpen weer aan écht eten te komen. Door dit alles loopt als rode draad het relaas van zijn eigen telkens weer mislukkende pogingen om zes maanden lang helemaal geen eten in een supermarkt te kopen.

Weg van de supermarkt toont de soms verbijsterende manier waarop er door de supers met ons dagelijks voedsel wordt omgesprongen.

Auteur
Gerrit Jan Groothedde (1955) is culinair journalist. Eind jaren zeventig was hij souschef in het Brusselse restaurant L’Italiano in Belgio. Sinds 2000 is hij freelance journalist en schrijft hij voor onder andere Elle Eten, Special Bite, Bouillon, Lifestyle Almere, Onkruid, Foodlog.nl, Sargasso.nl, Gezondheidsnet.nl en Puurgezond.nl. Daarnaast blogt en Twittert Gerrit Jan Groothedde, waarbij hij veel lezers en volgers heeft.

Onno Kleyn – Culinair journalist De Volkskrant:
“Gerrit Jan Groothedde, Eetschrijver. Weinigen in Nederland combineren zo veel culinaire kennis met de hoogste kwaliteit van schrijven. Dit boek is een fascinerende tocht door het verwaaide eetlandschap van Nederland. Lees, huiver en leer.”

Boekgegevens
– Titel: Weg van de supermarkt
– Auteur: Gerrit Jan Groothedde
– ISBN: 9789000340934
– Aantal pagina’s: 256
– Prijs: €19,99

Plaats een reactie