Week van het Nederlandse Bier

Van 10 tot en met 20 mei 2012 vinden in heel Nederland nu al 250 bieractiviteiten plaats. In de Week van het Nederlandse Bier zorgen brouwerijen, cafés, restaurants en slijterijen dat de bierliefhebber op brede schaal kennismaakt met de Nederlandse biercultuur.

Alle activiteiten zijn weergegeven op www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Opening
De opening vindt plaats op donderdag 10 en vrijdag 11 mei 2012 in de grote Kerk in Den Haag. Brouwmeesters van nu al ruim 30 Nederlandse grote en kleine pils- en speciaalbier brouwers zijn aanwezig. De bierdrinker kan daadwerkelijk zien wie verantwoordelijk is voor het brouwvakmanschap bij de brouwerij en wat het werk inhoudt. Natuurlijk is de kennismaking met de diversiteit aan biersmaken ook een onlosmakelijk onderdeel van deze opening.

In totaal kunnen ruim 100 verschillende bieren worden geproefd. De deuren voor het publiek openen op donderdag 10 mei om 19.00 en sluiten om 22.00 uur. Op vrijdag 11 mei kan er bier geproefd worden van 12.00 tot en met 21.00 uur. Kaarten voor de opening: www.weekvanhetnederlandsebier.nl/registratie.

De Nederlandse Brouwerijdagen
Op zaterdag 19 en zondag 20 mei 2012 zijn de deuren van inmiddels ruim 50 brouwerijen geopend voor publiek. Nu al een recordaantal in vergelijking met 2011 dat toen ook al een record noteerde. Meerdere brouwers hebben zelfs de deuren open tijdens de gehele Week van het Nederlandse Bier. Iedere brouwerij zal op een eigen passende manier invulling geven aan de open dag. Zowel bij grote als kleine brouwerijen vinden bijvoorbeeld uitgebreide rondleidingen en proeverijen plaats en krijgt de bierliefhebber een kijkje in de keuken en achter de schermen.

Op www.weekvanhetnederlandsebier.nl/brouwerijdagen is op de landkaart van Nederland zichtbaar welke brouwerijen te bezoeken zijn.

Ruim 150 proeverijen
In heel Nederland vinden van 10 tot en met 20 mei 2012 ruim 150 bierproeverijen plaats die volledig in het teken staan van het Nederlandse bier. Verschillende slijters, cafés en brouwerijen in heel Nederland doen mee. De bierliefhebber kan kennismaken met Nederlands bier bij 35 biercafés die aangesloten zijn bij de Alliantie van Bier Tapperijen, ruim 100 proeflocaties van Mitra slijterijen en op diverse PINT proefavonden. Nog niet eerder werden op zo’n brede schaal en in zo’n korte periode zoveel proeverijen georganiseerd. Met dit landelijk dekkende bierproeverij festijn wordt heel Nederland ondergedompeld in bier. Op de website kan via een postcodelocator eenvoudig de dichtstbijzijnde proeverij worden opgezocht.

Andere activiteiten
Naast de opening, de Nederlandse brouwerij dagen en de proeverijen vinden ook lokaal, regionaal en landelijk vele andere bieractiviteiten plaats zoals onder andere: het Utrechtse bierbrouwers festival op 19 mei, het Oirschots Speciaalbierfestival op 17 mei, de finale van de Brand pilsbrouwwedstrijd voor hobbybrouwers op 12 mei en meerdere bier en gastronomieactiviteiten, een workshop bier brouwen en masterclasses bier.

Een volledig overzicht van activiteiten: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Week van het Nederlandse Bier
De Week van het Nederlandse Bier loopt van 10 mei tot en met 20 mei 2012. Deelname aan de Week van het Nederlandse Bier staat open voor alle partijen. De gehele biersector heeft zich verenigd in de Stichting Week van het Nederlandse Bier met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In heel Nederland vinden bieractiviteiten plaats zoals de Open Brouwerijdagen in het weekend van 19 en 20 mei, proefavonden, regionale festivals en bier- en gastronomieactiviteiten.

Meer informatie
http://www.weekvanhetnederlandsebier.nl

Plaats een reactie