Week van de Alfabetisering 2011

Maandag 5 september 2011 start de zevende editie van de Week van de Alfabetisering. Thema dit jaar is: Doe mee! De Week zal meer dan ooit in het teken staan van het lokale initiatief, activiteiten die dichtbij de mens staan.

Een speciale bus vol bijzondere gasten, workshops en campagnemateriaal rijdt door het land om initiatieven te bezoeken en aandacht te vragen voor het belang van lezen en schrijven. Ook roept de stichting iedereen – van jong tot oud – op om mee te schrijven aan het langste gedicht van Nederland: een estafettegedicht waar iedereen aan mee kan schrijven.

Wereldalfabetiseringsdag
De Week van de Alfabetisering vindt traditioneel plaats in de week rondom UNESCO’s Wereldalfabetiseringsdag op 8 september. Op deze dag zullen ook de Nationale Alfabetiseringsprijzen worden uitgereikt, een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Activiteiten door het hele land
De stichting roept bedrijven, scholen, vrijwilligersorganisaties, ziekenhuizen, bibliotheken etc. op om mee te doen aan de Week van de Alfabetisering. Organisaties kunnen hun activiteiten melden op www.weekvandealfabetisering.nl. Deze website biedt een actueel overzicht van de activiteiten en voorbeelden van te organiseren activiteiten. Hierop verschijnt ook meer informatie over de activiteiten die de stichting organiseert.

Stichting Lezen & Schrijven organiseert de Week van de Alfabetisering in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Vorig jaar organiseerden 196 organisaties meer dan 250 activiteiten verspreid in het land.

Plaats een reactie