Wedstrijd voor radicale verbetering Nederlandse gezondheidszorg

De tweede jaarlijkse Singularity University NL Conferentie werd donderdag 24 januari 2013 met succes gehouden in samenwerking met Deloitte op de symbolisch hoogste locatie in de Benelux: De Maastoren.

Singularity University NL 2013

100 C-level innovators van de top bedrijven in Nederland lieten zich inspireren door internationale sprekers van Singularity University Global, 3D Systems, Quantified Self, NASA, Google, Lean Startup en de 6 beste opkomende Nederlandse startups.

Gedurende de dag werd bekend dat Nederlanders vanaf nu kunnen deelnemen aan een unieke wedstrijd om de Nederlandse gezondheidszorg radicaal te verbeteren. De Nederlandse winnaar krijgt een ticket voor het 10-weekse Singularity University (SU) zomerprogramma aan de NASA campus in Silicon Valley in de Verenigde Staten ter waarde van 30.000 US dollars.

Singularity University interviews

‘De innovatie gedreven CEO’
Thema van de Singularity University NL Conferentie dit jaar was ‘De innovatie gedreven CEO’. Het publiek luisterde naar inspirerende sprekers van Singularity University Global, NASA, Google, Quantified Self, Lean Startup, BioCurious en 3D Systems. Ze kregen de laatste inzichten in verschillende technologische ontwikkelingen zoals biotechnologie, drones, nanotechnologie, 3D printers, AI, duurzaamheid, hersenwetenschap, social, mobiel, sensoren, Internet of Things, quantified self en robotica. De exponentiële groei van deze technologieën heeft grote gevolgen voor bedrijfsleven, gezondheidszorg, politiek, wetenschap en maatschappij.

Beste opkomende Nederlandse startups
Dat exponentiële innovatie ook in ons eigen land gebeurt werd geïllustreerd tijdens de Holland Hour, waarin 6 van de beste opkomende Nederlandse Startups pitchten en vertelden hoe ze exponentiële technologie gebruiken om markten zoals mobiel, online, nanotechnologie, sensoren en energie te ontwrichten. De startups die presenteerden waren: Science Rockstars, Single Quantum, Wercker, Omniradar, YourKarma en Quby met respectievelijke radicale oplossingen inzake online marketing, nanotechnologie, software ontwikkeling, sensoren, mobiel internet en energie.

Unieke wedstrijd om de gezondheidszorg radicaal te verbeteren in Nederland
Om het gedachtegoed van deze universiteit sneller te verspreiden is er een unieke wedstrijd voor Nederlanders ontwikkeld. De gezondheidszorg is aan het veranderen van correctief naar preventief door de genoemde nieuwe technologieën. Er liggen enorme uitdagingen op de loer, aangezien de huidige modellen voor zorg en financiën verouderd en niet langer houdbaar zijn. We vinden het dan ook belangrijk om mensen te inspireren om na te denken over nieuwe zorgoplossingen die minimaal 1 miljoen Nederlanders in positieve zin beïnvloeden in de komende 5 jaar.

Enkele details rond deze bijzondere wedstrijd:
• Prijs: 1 gratis ticket uitgereikt aan de winnaar om deel te nemen aan het 10-weekse SU zomerprogramma op de NASA AMES campus, ter waarde van 30.000 dollar. In deze periode zal de winnaar o.a. exclusieve lezingen krijgen van topsprekers zoals Larry Page, Peter Diamandis, Vint Cerf, Danny Hillis, Ray Kurzweil, Tim O’Reilly, Esther Dyson, Daniel Kraft, Clay Shirky, Vernor Vinge, Kevin Kelly en Chris Anderson

• Waarom: goede manier om nieuwe oplossingen te creeren voor maatschappelijke vraagstukken hetgeen past in de missie en visie van SU

• Wat: verzin een unieke oplossing die de gezondheidszorg in Nederland radicaal kan verbeteren waarbij gebruik wordt gemaakt van genoemde nieuwe exponentiële technologieën (of een combinatie hiervan). Voorbeelden: hogere effectiviteit, lagere kosten, efficiënter, nieuwe innovatieve behandelingen, meer menselijke benadering, flexibeler enz.

• Wie: Nederlanders 1) met excellente studieresultaten 2) die aantoonbaar ondernemend zijn 3) die een unieke, effectieve en haalbare oplossing kunnen verzinnen voor 15 maart 2013 4) die in de zomer van 2013 bereid zijn om 10 weken op de NASA campus de wereld te veranderen met een startup in teamverband 5) niet ouder zijn dan 45 jaar

• Hoe: op de website van Singularity University Nederland worden alle details rond deze wedstrijd toegelicht en kan het slimme zorgidee en cv worden ingestuurd

• Wanneer: tussen 28 januari en 15 maart 2013 (deadline). Hierna zal een vakkundige jury bestaande uit enkele Nederlandse alumni van Singularity University alsmede een afgevaardigde van Deloitte de winnaar bepalen, welke op 28 maart bekend wordt gemaakt.

Salim Ismail, Executive Founder en Global Ambassador van Singularity University: “Momenteel organiseren wij jaarlijks in 25 landen wereldwijd een lokale wedstrijd om de beste mensen naar Singularity University te halen. Nederland is een van top 4 ambassadeurslanden voor SU sinds 2011 en wij kijken dan ook erg uit naar de kwalitatieve inzendingen van dit jaar. De afgelopen jaar was de instroom vanuit Nederland van zeer hoge kwaliteit”

Yuri van Geest, Nederlands ambassadeur en dubbel alumnus van SU: “De zorg in NL is momenteel een groot aandachtspunt, juist in tijden van grote bezuinigingen. De verwachting is dat nieuwe technologie de kosten in de zorg kan halveren de komende 10-20 jaar door nieuwe oplossingen inzake toegang, preventie, diagnose en behandeling. Dit komt vooralsnog in beperkte mate naar voren in het nieuwe regeerakkoord. Het is dan ook een groot genoegen om namens SU Global deze wedstrijd in NL te organiseren om de politiek en maatschappij versneld een nieuwe positieve impuls te geven.”

Plaats een reactie