Wederom Borstvoedingscertificaat voor Vrouw Kind Centrum MST

De kraam- en kinderafdeling van Medisch Spectrum Twente, alsmede de neonatologie zijn opnieuw gecertificeerd door de Stichting Zorg voor Borstvoeding. Na een visitatie in december 2010, door de Stichting Zorg voor Borstvoeding, werd dit certificaat opnieuw voor 3 jaar verlengd. Elke drie jaar wordt de instelling bezocht voor re-certificering.

Voor MST geldt dat, alle zorgverleners die te maken hebben met borstvoeding werken volgens de 10 vuistregels. Deze vuistregels zijn opgesteld door WHO Unicef. Om gecertificeerd te worden is het belangrijk dat er eenduidige informatie gegeven wordt en dat de zwangere moeders en partners goed begeleidt worden wanneer zij de keuze voor borstvoeding gemaakt hebben. MST heeft twee lactatiekundigen die op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen omtrent borstvoeding. Zij ondersteunen, stimuleren, en motiveren patiënten en zorgverleners hierbij. Daarnaast geven zij scholing aan alle zorgverleners en nieuwe medewerkers van deze afdelingen.

VKC organiseert informatie avonden ‘Bevallen over de drempel van het ziekenhuis’ voor alle zwangere vrouwen binnen VKC. Tijdens deze informatieavonden wordt er aandacht besteed aan het geven van borstvoeding. Door de rooming-in kamers op de kraamafdeling worden moeder en kind niet meer gescheiden en kan zelfs ook de vader 24 uur blijven. Op deze manier met de juiste begeleiding wordt er een “Goede Start” gemaakt want “Goede Zorg Werkt”.

Plaats een reactie