Website maakt ondernemers bewust van klanten met een handicap

Staatssecretaris Bussemaker heeft vandaag de website AllesToegankelijk.nl geopend. Allestoegankelijk.nl is het informatiepunt voor iedereen die iets wil weten of melden over de toegankelijkheid van ruimtes voor mensen met een handicap of chronische ziekte.

AllesToegankelijk moet de bewustwording over toegankelijke producten en diensten in Nederland te vergroten door het delen van kennis, ervaringen en goede praktijkvoorbeelden. Binnen AllesToegankelijk werken ondernemers en mensen met een beperking samen met overheden en belangenorganisaties.

Voorlichting personeel
Ruim 2,5 miljoen Nederlanders zijn ouder dan 65 jaar of hebben een beperking. Vooral uitgaansgelegenheden en de openbare ruimte zijn voor hen slecht toegankelijk. Maatregelen die al veel zouden bijdragen aan toegankelijkheid zijn een eenvoudige entree, een oprij-plaat en bredere gangpaden. Maar ook voorlichting van personeel over mensen met een handicap en goed leesbare informatie zouden al veel schelen.

Maatschappelijke betrokkenheid
Ruim 40% van de ondernemers is bereid om eenmalig een investering te doen voor verbeteringen van de toegankelijkheid. Het merendeel is zelfs van plan om dit binnen een jaar te realiseren. De belangrijkste redenen om de toegankelijkheid te verbeteren zijn het tonen van maatschappelijke betrokkenheid en rekening willen houden met gehandicapte klanten en medewerkers. Het argument ‘meer omzet genereren’ komt op de 4e plaats.

Toegankelijkheid is niet alleen belangrijk voor mensen met een beperking, maar ook voor oudere mensen, mensen met een kinderwagen en mensen die niet kunnen lezen.

Plaats een reactie