We worden graag verrast met Valentijnsdag

Uit het valentijnsonderzoek van 2014, door Hallmark Cards gehouden onder ruim 7.000 Nederlanders, blijkt dat zeven op de tien van de ondervraagden dit jaar van plan is een valentijnskaart te sturen.

Hallmark, Valentijnsdag

Anno 2014 vinden veel mannen (19,7%) nog steeds dat zij in de romantiek het initiatief moeten nemen. De meeste vrouwen vinden dit echter onzin: de ruime meerderheid (89,7%) vindt dat beide partners het initiatief mogen nemen en 4,2% neemt graag zelf het heft in handen.

Ruim 85% van de Nederlanders geeft aan het leuk of zelfs heel leuk te vinden om met Valentijnsdag verrast te worden. Het versturen van een valentijnskaart wordt als leukste manier (60,8%) ervaren om de geliefde te verrassen met Valentijnsdag. Ook het samen ondernemen van iets zoals een etentje (47,4%) wordt hoog gewaardeerd op de dag van de liefde. Dan moet Valentijnsdag niet vergeten worden, want 55,3% van de mannen geeft aan wel eens vergeten te zijn een valentijnskaart te sturen tegenover 39,0% van de vrouwen.

46% van de valentijnskaarten wordt verstuurd naar de partner en 14,9% naar een geheime liefde. Opmerkelijk is dat Valentijnsdag ook wordt aangegrepen om een kaart te sturen naar een beste vriend(in) (23,5%). Daarnaast gebruiken vrouwen deze dag om familieleden te verrassen (21,9%).

Een grote meerderheid (76%) hoopt dit jaar een valentijnskaart te ontvangen. Mannen dromen van een valentijnskaart van Chantal Janzen (39,4%) of van Doutzen Kroes (21,8% ) wil men wel een kaartje ontvangen op Valentijnsdag. De vrouwen zwijmelen het liefst weg bij een kaartje van Jan Kooijman (30,2%), Barry Atsma (19,6%) of John Williams (18,4%).