‘We willen leerlingen inspireren voor techniek in de medische wereld’

Op vrijdag 16 maart 2012 organiseert Máxima Medisch Centrum het HealthTech evenement op Máxima Medisch Centrum, locatie Eindhoven. Het HealthTech evenement is een unieke manier om basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 kennis te laten maken met techniek in de gezondheidszorg. HealthTech is onderdeel van de landelijke week van de zorg met op zaterdag 17 maart 2012 de open dag op beide locaties van Máxima Medisch Centrum.

OK medewerker chirurgie Servaes Hermans: “Het is ook echt een technisch vak”

In een, per schoolgroep, twee uur durend programma kunnen leerlingen van groep 7 en 8 deelnemen aan een aantal activiteiten in het kader van techniek in de medische sector. Bij de activiteiten staat centraal dat de leerlingen vooral veel zelf gaan ervaren. Ze gaan bijvoorbeeld zelf echt de medische apparatuur bedienen die in het ziekenhuis aanwezig is, zelf onderzoeken doen, kennismaken met het laboratorium en proeven aan de diverse technieken die het ziekenhuis rijk is.

Door deze ‘doe’-activiteiten inspireren we de leerlingen en maken we hen ervan bewust dat techniek uitdagend, spannend en intrigerend is, en ook aanwezig is in de medische- en zorgwereld!

Samenwerking
Máxima Medisch Centrum (MMC) organiseert samen met Technific, onderdeel van Brainport Development, en Brainport Health Innovation, het ‘HealthTech’ evenement.
Door deze dag te organiseren willen we leerlingen inspireren voor techniek in de medische wereld en hen er ook van bewust maken hoe belangrijk techniek is in een ziekenhuis.

Op zaterdag 17 maart is het van 10.00 – 16.00 uur open dag en opent Máxima Medisch Centrum haar deuren op beide locaties. Het HealthTech evenement op locatie Eindhoven is dan toegankelijk voor iedereen.

Diezelfde dag is er op locatie Veldhoven het open huis nieuwbouw waar bezoekers een kijkje kunnen nemen in het nieuwe Vrouw Moeder Kind-centrum voordat het in gebruik wordt genomen. En presenteert acteur Koert-Jan de Bruijn de speciale kinderpersconferentie om 12.00 uur: vraag maar raak aan de dokter.

Plaats een reactie