Wc-papier verleden tijd met het revolutionaire Spatoilet

Waar 99% van de Nederlanders wc-papier gebruikt, is men in Japan juist wars van de witte velletjes. Onhygiënisch? Juist niet! Schoonmaken met water is veel beter. Met de komst van het populaire Spatoilet waait deze Japanse gewoonte nu ook over naar Europa. Voor een milieuvriendelijke, hygiënische en comfortabele “stoelgang”.

Gemiddeld zitten we per dag meer dan een kwartier op het toilet. Dat is op jaarbasis 4,5 dag en op een mensenleven houdt dat in dat we bijna een jaar van ons leven doorbrengen in het kleinste kamertje(onderzoek Glorix Groot Toilet Bezoek, 2009). Spatoilet is een luxe vormgegeven toiletzitting die op het gangbare toilet wordt geplaatst, zonder ingewikkelde verbouwingen. Het heeft een ingebouwde waterpomp die aangesloten wordt op de bestaande waterleiding. De toiletzitting bevat een beweegbare douche-arm die verschillende reinigende en lichaamsverzorgende taken uitvoert. Daarbij kan de wc-bril ook nog eens worden verwarmd.

Milieubewust
Tijdens de introductie in Europa vorig jaar was men nog wat aarzelend, maar nu zien ook westerlingen in dat schoonmaken met water zo gek nog niet is. In Azië is het sinds mensenheugenis voor jong en oud de gewoonte om het onderlichaam na een toiletbezoek met water te wassen. In Nederland kennen we wel natte doekjes, maar net als gewoon toiletpapier, zijn deze schadelijk voor het milieu. Onze obsessie voor extra zacht wc-papier heeft een ecologische kostprijs.

Hygiënische stoelgang
Naast ecologische redenen spelen ook hygiëne en comfort een grote rol. Spatoilet kent naast de reguliere douchefuncties ook een ontspannende massagedouche die voor een eenvoudig klysma kan worden gebruikt en een föhn. Voordeel hiervan is dat het uiteinde van het rectum ook schoon wordt gespoeld. Ook mensen met medische klachten hebben baat bij de Spatoilet. Irritaties, ontstekingen en uitstulpingen kunnen het reinigen van de lichaamszones rond anus en vagina bemoeilijken, vooral als er met papier gewerkt moet worden. Door de uitgebreide functiemogelijkheden van Spatoilet kunnen alle moeilijk te bereiken of pijnlijke oneffenheden moeiteloos worden schoongespoeld, waardoor klachten eerder zullen afnemen of stabiliseren.

Het Spatoilet kost € 595,- euro en kan worden besteld via www.spatoilet.com/nl. Op deze site vindt u ook informatie over de mogelijkheden en voordelen van dit toilet.

Plaats een reactie