WC Doeboek vraagt aandacht voor gezond toiletgedrag

Het Eerste Nederlandse WC Doeboek van de Maag Lever Darm Stichting is vanaf 28 november 2012 in verschillende boekhandels en supermarkten verkrijgbaar.

Met dit inspirerende boek wordt aandacht gevraagd voor gezond toiletgedrag. Gezond toiletgedrag is net als voeding, voldoende drinken en bewegen belangrijk voor een gezonde spijsvertering.

Uit onderzoek naar toiletgedrag van de Maag Lever Darm Stichting blijkt dat ruim 60% van de respondenten het toiletbezoek wel eens bewust uitstelt. Door toiletbezoek uit te stellen kunnen problemen met de stoelgang ontstaan.

Gezond toiletgedrag
Ruim 60% van de respondenten stelt het toiletbezoek wel eens bewust uit. Belangrijkste redenen die worden gegeven zijn: als de WC vies is of stinkt, wanneer andere mensen in de buurt zijn, geen tijd hebben of niet buiten de deur kunnen poepen. Verder blijkt uit het onderzoek dat 56% van de respondenten weleens iets te lezen meeneemt naar het toilet. Gezond toiletgedrag kan problemen met de stoelgang verminderen en zelfs voorkomen. Onder gezond toiletgedrag wordt verstaan; direct naar het toilet gaan bij het voelen van aandrang, neem rustig de tijd en neem een goede houding aan. Naast gezond toiletgedrag is voor een goede spijsvertering van belang om voldoende te drinken, regelmatig te bewegen en gezond te eten.

‘Op je gemak’ met het WC Doeboek
Het Eerste Nederlandse WC boek is ontwikkeld in samenwerking met de makers van het magazine Flow van Sanoma Media. Het WC Doeboek is inspirerend, aantrekkelijk en vol met eye-openers. Vanaf nu ‘Op je gemak’ naar het toilet met het WC Doeboek. Het Eerste Nederlandse WC Doeboek geeft iets extra’s aan elk toiletbezoek, want het kleinste kamertje is vaak een ongezellig plekje in huis. Het boek zit boordevol mooie teksten, tegelstickers, interessante columns van Viggo Waas en Aaf Brandt Corstius en inspirerende doedingen. Ook leuk voor de kinderen; met strips van Jan Jans en de kinderen, moppen, creatief met WC rollen en uittips voor jong en oud.

Sinterklaas– of kerstcadeau
Het WC Doeboek is een origineel cadeau voor sinterklaas of kerst. Het boek is vanaf 28 november verkrijgbaar bij verschillende boekhandels en supermarkten. Het boek kost € 9,95 en de opbrengst komt ten goede aan de Maag Lever Darm Stichting.

Bestellen
Het WC Doeboek is ook online te bestellen op www.wcdoeboek.nl.

Plaats een reactie