Waterschap Zuiderzeeland organiseert voorleesontbijt op 62 scholen in Flevoland

0
560

Waterschap Zuiderzeeland organiseert op woensdag 18 januari 2012 een voorleesontbijt op 62 scholen (107 groepen, 2385 leerlingen) door heel Flevoland. Tijdens dit ontbijt lezen bestuurders (heemraden en AV-leden), medewerkers en vrijwilligers van het waterschap verhaaltjes over het waterschap voor aan de groepen 3 van deze basisscholen.

Dijkgraaf Henk Tiesinga leest samen met gedeputeerde Anne Bliek en jeugdbestuurder Thirza Zielinski voor op basisschool De Duizendpoot in Almere.

Jeugd- en jongerenbeleid
Waterschap Zuiderzeeland organiseert het voorleesontbijt in het kader van haar jeugd- en jongerenbeleid. De waterlessen die gegeven worden aan de groepen zeven van de basisscholen zijn een belangrijk onderdeel van dat beleid. Om ook de jongere kinderen in het basisonderwijs te kunnen bereiken, heeft het waterschap inmiddels een aantal stripboekjes ontwikkeld waarin op een simpele en leuke manier het werk van het waterschap wordt uitgelegd. Deze boekjes heeft het waterschap als basis gebruikt voor voorleesverhaaltjes die tijdens het voorleesontbijt worden voorgelezen.

Nationale voorleesdagen
Het voorleesontbijt wordt georganiseerd op de dag dat de Nationale voorleesdagdagen ook starten. Tijdens deze dagen wordt er speciaal aandacht besteed aan het voorlezen voor kinderen die nog niet (voldoende) kunnen lezen. De Nationale Voorleesdagen bestaat sinds 2004 en is een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting CPNB.