Wat wil moeder op moederdag?

Aanstaande zondag 13 mei 2012 is het weer Moederdag. Kortingssite Actiepagina.nl heeft Nederlanders naar hun mening over Moederdag gevraagd.

Uit het onderzoek blijkt dat moeder dit jaar niet krijgt wat zij graag zou willen: 39% zou er graag op uit willen (dagje weg, uit eten, etc.), slechts 7% verwacht dit ook daadwerkelijk te krijgen. Moeders willen verder graag een tekening/knutselwerk van de kinderen (30%), ontbijt op bed (26%) en bloemen (22%). Moeder krijgt echter voornamelijk bloemen (54%) en verzorgingsproducten (34%).

Ontbijt op bed minder populair
Moeders kunnen over het algemeen toch weer een cadeau verwachten voor Moederdag. Maar liefst 67% van de respondenten geeft aan een cadeau te kopen voor moeder. Het kopen van het cadeau gebeurt veelal nog in de winkelstraat (80%), slechts 27% koopt het cadeau online.

Gemiddeld geeft men 32 euro uit aan Moederdag. Het ontbijt op bed is niet meer zo populair: slechts 11% van de moeders kan dit tegemoet zien.

Moeder wordt graag in het zonnetje gezet
44% van de moeders vindt Moederdag een leuke dag om eens in het zonnetje te worden gezet. 34% vindt het gewoon een gezellige dag en 17% hecht er geen waarde aan of doet niet aan Moederdag.

Het onderzoek
Het onderzoek is uitgevoerd in de maanden april en mei onder ruim 11.000 respondenten. In de bijlage is een samenvatting gegeven van de onderzoeksresultaten.

Plaats een reactie