Wat Werkende Vrouwen Willen

Succesvolle organisaties snappen wat werkende vrouwen willen. Ze geven vrouwen een volwaardige plaats in hun organisatie. Ze denken na over zaken als flexibel werken, doorstroom van vrouwen, verlofregelingen en kinderopvang. Waarom? Omdat ze beseffen dat een ‘female touch’ in een organisatie onmisbaar is.

Succesvolle organisaties snappen de groeiende invloed van vrouwen in de wereldeconomie. Ze snappen dat hun smaak en voorkeuren niet te onderschatten zijn. Ze snappen dat vrouwen grotendeels bepalen hoe we ons geld en onze tijd spenderen. En dat vrouwen steeds invloedrijker en onafhankelijker worden. Als organisatie kun je dus niet om een ‘female touch’ heen: vrouwen horen in het DNA van een organisatie.

Helaas lijkt deze ‘female touch’ – mede door de recessie en bezuinigingen – op dit moment in rap tempo te verdwijnen. Het wordt vrouwen door organisaties en door regelgeving vanuit de overheid niet makkelijk gemaakt om volwaardig en op niveau onderdeel uit te maken van het arbeidsproces. Sleutelposities worden door mannen gedomineerd. Vrouwen worden gepasseerd voor functies, omdat ze ‘zakelijke avondafspraken niet aankunnen’ of ‘op korte termijn wel eens zwanger kunnen worden’. En ga zo maar door. Met een desastreus effect voor de langere termijn.

Daarom willen wij NU actie ondernemen. Op maandag 14 mei, de dag na Moederdag, geven wij massaal de ‘female touch’ door aan alle organisaties, instellingen en overheden die nog een duwtje in de rug nodig hebben. Op 14 mei 2012 zetten wij de Werkende Vrouw in de spotlights. Omdat er nog zoveel te winnen valt.

14 mei is er voor de Werkende Vrouw, omdat:
zij niet met de pakken neerzit of haar motivatie verliest
als zij voor een promotie wordt gepasseerd omdat ze vrouw is
zij uitdagend werk en persoonlijke ontwikkeling belangrijk vindt
en zij voor haar ambities de hoge kinderopvangkosten trotseert
zij ondanks dat ze met scheve ogen wordt aangekeken als zij om 5 uur het kantoor verlaat
uit loyaliteit naar haar werkgever zorgt dat werkzaamheden nooit blijven liggen
zij een ongeëvenaard talent heeft voor jongleren met tijd
en daarbij continue streeft naar de juiste balans tussen werk en privé

14 mei is er voor de Werkende Vrouw, omdat
zij alleen haar kinderen een toekomst kan geven als zij die zelf heeft

….èn 14 mei is er ook voor alle intelligente beleidsmakers, die zien dat het anders moet. Voor alle leiders die voor de werkende vrouwen hun nek uitsteken. Voor alle CEO’s die vrouwvriendelijk denken èn daar naar handelen. Voor alle organisaties die hun bestaan op lange termijn waarborgen door een duurzaam diversiteitbeleid. Voor alle productontwikkelaars die aanbod en presentatie op de èchte beïnvloeders afstemmen: vrouwen. Voor alle werkgevers die zorgen voor een optimale benutting van beschikbaar vrouwelijk talent.

Wij staan met elkaar achter èn voor deze Werkende Vrouwen. En jij? Je kunt ons steunen door zoveel mogelijk te twitteren op 14 mei met #WWVW, ons te liken op Facebook en ons manifest te ondertekenen op Facebook http://www.facebook.com/watwerkendevrouwenwillen

Plaats een reactie