Wat vertelt het etiket van een cosmeticaproduct?

0
614

De Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) heeft een nieuwe folder gemaakt: ‘Wat vertelt het etiket van een cosmeticaproduct?’. Het etiket is een omvangrijke informatiebron. Veel consumenten gebruiken dagelijks vele cosmeticaproducten en realiseren zich niet dat het etiket zoveel informatie bevat. Met deze folder wijzen wij de gebruiker op de waarde van dit etiket.

De folder helpt om termen en symbolen op het etiket te verklaren. Het biedt informatie over bijvoorbeeld samenstelling, houdbaarheid en claims. Het beantwoordt vragen als: tegen welke soorten UV-straling biedt dit product bescherming? Hoe lang is mijn product na openen nog houdbaar? Waarom is de plaatsnaam op het etiket soms onderstreept?

Aanleiding om deze folder te maken is de nieuwe cosmeticawetgeving, de Cosmeticaverordening, waaronder de wettelijke eisen aan het etiket zijn aangepast. De Cosmeticaverordening is vanaf 11 juli 2013 van toepassing.

Het doel van de folder is dat consumenten na het lezen van deze folder, beter begrijpen hoe de informatie op het etiket voor hen nuttig kan zijn.

Folder downloaden: Wat vertelt het etiket van een cosmeticaproduct? ( PDF-bestand)