Wat kiest u? Zorgverzekering of zorgsparen?

Interpolis start dit najaar een campagne om mensen bewust te maken van de kosten van behandelingen in de zorg. Inzicht in kosten helpt bij het maken van een keuze tussen verzekeren of sparen. Daarom biedt Interpolis als eerste verzekeraar, in samenwerking met de Rabobank, naast de ziektekostenverzekering ook de mogelijkheid om te sparen voor zorgkosten.

Verzeker alleen wat er toe doet
Arné van den Boom, directeur van Interpolis: “Nederland is één van de landen waar mensen het meest uitgeven aan verzekeringen. We zijn oververzekerd. Daarnaast zien we de verzekeringspremies, eigen bijdragen en assurantiebelasting stijgen. Maatschappelijke organisaties en politiek Den Haag roepen op om met andere oplossingen te komen. Als schadeverzekeraar zeggen wij: Bepaal eerst welke risico’s je zelf kunt dragen en welke je met preventiemaatregelen kunt beperken. De risico’s die daarna over blijven moet je verzekeren”.

Bewust kiezen
“Als het over gezondheidsrisico’s gaat en de zorg die daar bij hoort, geven mensen aan nauwelijks inzicht te hebben in de kosten en oplossingen die daarbij passen. Naast de basisverzekering sluit bijna 90% van de mensen een aanvullende ziektekostenverzekering af. Maar weinig mensen weten welke kosten door welke verzekering worden gedekt. Ook heeft men vaak geen idee wat bepaalde behandelingen kosten. Daarom is het moeilijk te bepalen óf en welke aanvullende verzekering bij jouw persoonlijke situatie past. Wij willen dat mensen bewust kiezen voor de oplossing die het beste bij hun past. Als het om de kosten van zorgrisico’s gaat, dan kun je die ook afdekken door een bedrag opzij te leggen.”

Campagne ‘Hoe zit dat?’
De campagne, die op 22 oktober 2012 start, is gericht op bewustwording en helpt mensen te kiezen of ze willen verzekeren of sparen. Bijvoorbeeld wat kost fysiotherapie? En hoeveel moet er opzij worden gelegd om het te kunnen betalen als dat nodig blijkt te zijn? Of wat kost een bril? Hoe vaak moet die worden vervangen en loont het echt om daarvoor een aanvullende verzekering te nemen die slechts een deel van de kosten vergoedt? Interpolis geeft uitleg over deze onderwerpen, onder de noemer ‘Hoe zit dat?’. Onder meer via Facebook en Twitter gaat de verzekeraar met mensen in gesprek om de zorgverzekeringen helder te maken.

Sparen voor zorgkosten
Het sparen voor de zorgkosten geeft Interpolis vorm in samenwerking met de Rabobank. Arné van den Boom: “Wij zijn huisleverancier van de Rabobank. Via internetbankieren van de Rabobank is het mogelijk om verzekeringen van Interpolis af te sluiten. In diezelfde omgeving kan de klant makkelijk een bedrag doorschuiven naar zijn spaarrekening voor zorgkosten die mogelijk op zijn pad komen. Mensen hebben geen behoefte aan ingewikkelde financiële producten. Wat we willen is dat mensen anders naar hun gezondheidsrisico’s kijken en inzien dat er ook andere oplossingen mogelijk zijn. We geloven er in dat we op deze manier samen met de Rabobank langdurige relaties opbouwen met onze klanten.”

Plaats een reactie