Wat is de invloed van stress op ons dagelijks leven?

Wat is de invloed van stress op het dagelijks leven en onze relaties? Na het succes van de serie Doen & Laten, over de oorzaken van een burnout, heeft filmmaker Anneloor Heemstra de tijd gevonden voor een vervolg. De nieuwe serie is vanaf zondag 31 maart 2013 te zien bij de Boeddhistische Omroep Stichting (BOS).

Hoeveel uren passen er in de dag van een werkende vrouw, een geliefde en een moeder van twee kinderen? In de eerste serie Doen & Laten gaf filmmaker Anneloor van Heemstra een ongecensureerd inkijkje in haar overvolle agenda. En hoe dat bijna leidde tot een burnout.

Trailer Doen & Laten, serie 1 – 4 april 2012

Doen & Laten serie 2
In deze tweede serie neemt ze haar relaties onder de loep. Wat is de invloed van stress op hoe zij omgaat met haar partner, haar geest en lichaam en met haar kinderen?

Met haar intieme en rauwe stijl van filmen ontvouwt Anneloor van Heemstra de invloed van stress op haar dagelijks leven. Haar ontdekkingstocht leidt langs vrienden, hoogleraren en boeddhisten. Doen & Laten is daarmee ook een portret van onze moderne maatschappij, die ons doet geloven dat stilstand achteruitgang is.

In het eerste deel zoomt Anneloor in op haar man Sem. Met hem en andere mannen praat ze over stressbeleving bij de verschillende seksen. Zijn mannen en vrouwen verschillend als het gaat om stress? Stiekem probeert ze met de camera zijn stressmomenten vast te leggen.

In deel 2 verlegt ze de focust naar zichzelf en haar lichaam en geest. Hoe weloverwogen gaan we daarmee om? Anneloor onderzoekt de effecten zijn van o.a. voeding op geest en lichaam en wordt zich zo bewust van de roofbouw die ze pleegt op zichzelf.

In deel 3 zien we hoe Anneloor haar kinderen probeert te behoeden voor de gevolgen van haar gestresste leven. Wat doet ze hen aan met haar gejaagde manier van doen? Ze besluit haar tuin om te dopen tot moestuin en haar kroost zo in contact te laten komen met de aarde en zichzelf. Zal het helpen, of zitten ze na 5 minuten alweer achter de TV?

Uitzendingen Doen & Laten serie 2
– Aflevering 1: zondag 31 maart 2013, 14.00 uur, Nederland 2
– Aflevering 2: zondag 7 april 2013, 14.00 uur, Nederland 2
– Aflevering 3: zondag 14 april 2013, 14.00 uur, Nederland 2

Na de uitzending zijn de afleveringen ook te zien via uitzendinggemist.nl en op onze website van de Boeddhistische Omroep Stichting.

Plaats een reactie