Wat geeft u gemiddeld per dag uit op uw zonvakantie?

“Wat geeft u gemiddeld per dag uit op uw zonvakantie?” Deze vraag stelde reisorganisatie World Ticket Center aan meer dan 500 klanten in een telefonisch onderzoek. Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat Nederlanders gemiddeld zo’n 50 euro per persoon per dag uitgeven in Europese zonvakantielanden.

In landen als Thailand en Indonesië geven zij gemiddeld 15 euro per persoon per dag uit. Midden Amerika staat het hoogst in de ranglijst met een gemiddelde uitgave van bijna 60 euro per persoon per dag. Deze bedragen zijn inclusief eten, drinken, vervoer, activiteiten en onvoorziene uitgaven.

“De meeste klanten gaven aan dat zij van te voren genoeg geld apart zetten om sowieso onbezorgd kunnen genieten van hun zonvakantie. De Nederlandse reiziger die naar een Europees land vertrekt, geeft gemiddeld 50 euro per persoon per dag uit. Dit is exclusief landen als Turkije en Bulgarije, waar het vakantieaanbod voornamelijk uit all-inclusive resorts bestaat. Deze mensen geven gemiddeld 20 euro per persoon per dag uit aan extra uitgaven, te denken aan vervoer, souvenirs en uitgaan. Midden-Amerika kent ook verschillende landen waar all-inclusive een bekent begrip is, ook hier wordt uiteraard gemiddeld minder uitgegeven vergeleken met een verblijf op basis van logies of logies ontbijt. Voor reizigers met een klein budget zijn veel landen in Zuidoost Azië, Oostbloklanden als Tsjechië, Slowakije en Bulgarije, maar ook Zuid-Amerikaanse landen als Bolivia en Venezuela een zeer aangename uitkomst. In deze landen is het mogelijk om van minimaal 17 tot maximaal 25 euro per persoon per dag te leven en dat inclusief hotelverblijf! Dit maakt reizen een stuk aantrekkelijker en is te danken aan de relatief zeer lage kosten van het levensonderhoud dat deze landen is toebedeelt”, aldus Rémi Wouters, Marketing Manager van World Ticket Center.

Plaats een reactie