Wat Facebook allemaal over je weet

Door gezichtsherkenning en het bijhouden van surfgedrag, inlog-locaties en voorkeuren (‘vind ik leuk’) weet Facebook straks alles van je. Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, verwacht dan ook dat ‘privacy’ niet lang meer zal bestaan en in belang zal inboeten. Voor een deel krijgt hij al gelijk, want mensen worden vaak gewaarschuwd voor de gevaren van het al dan niet bewust delen van persoonlijke informatie op het internet, maar trekken zich hier doorgaans weinig van aan.

Rop Gonggrijp, hacker en mede-oprichter van XS4ALL, ondervond een van de risico’s: vanwege zijn hulp aan een Wikileaks-dossier oordeelde de Amerikaanse rechter dat microblogwebsite Twitter alle gegevens over Gonggrijp aan justitie moest doorspelen.

Dit biedt aanleiding om met hem in gesprek te gaan over de vragen: wat delen mensen bewust en onbewust en hoe verzamelen internetbedrijven deze informatie? Maar bovenal: wat zijn de risico’s? Internetbedrijvan als Facebook en Google zijn al de grootste spelers op de moderne advertentiemarkt, maar wat kunnen zij nog meer met de identiteiten die ze verzamelen?

Met deelname van onder anderen Rop Gonggrijp, Bart Jacobs, Hoogleraar aan de RU, expert op het gebied van internetveiligheid en privacy, Janneke Slöetjes van Bits of Freedom en Raymond Janssen, nieuwe media-expert, eigenaar van Zus.je en organisator van de Social media Club Nijmegen.

Informatie
Lux Live (interview): Wat Facebook allemaal over je weet
Datum: dinsdag 31 januari van 20:00 tot 22:00
Locatie: Mariënburg 60, 6511 PS, Nijmegen
Prijs: € 5,00
Tel: +31 (0)900 58 94 636
Website: www.lux-nijmegen.nl

Plaats een reactie