Wat doen Nederlanders het liefst tijdens stedentrips?

Tijdens een stedentrip is winkelen veruit de populairste bezigheid, zo blijkt uit onderzoek van reiswebsite Stedentripper.com. Het bezoeken van een lokale bezienswaardigheid, zoals de Eiffeltoren of de Big Ben, volgt op een tweede plek.

Bezoekers van de website werd gevraagd naar welke activiteiten worden gedaan tijdens een stedentrip. Bij liefst 87% stond winkelen op de planning, iets minder dan tweederde bezoekt ook graag een lokale bezienswaardigheid. Hoewel Nederlanders bekend staan als cultuurliefhebbers, gaf slechts 38% van de ondervraagden aan musea te bezoeken tijdens een stedentrip. Theaters bleken met 13% nog minder in trek.

Ruim driekwart houdt het tijdens een citytrip echter niet bij één activiteit. “Men wil zoveel mogelijk uit een stedentrip halen,” meent onderzoeker Erik Lammers, “en dus wordt winkelen vaak gecombineerd met andere activiteiten”.

Verrassend is de populariteit van een bezoek aan een kroeg, pub of discotheek. “In met name België en Duitsland is het mogelijk om een bezoek aan een brouwerij of bierhuis te brengen, maar dat kroegen en discotheken boven een museumbezoek zouden eindigen hadden we niet verwacht,” aldus Lammers.

De meest populaire activiteiten tijdens een stedentrip:
1. Winkelen – 87%
2. Lokale bezienswaardigheid – 61%
3. Kroeg, pub of discotheek – 41%
4. Museum – 38%
5. Kerk – 23%
6. Paleizen en andere gebouwen – 19%
7. Stadstour – 18%
8. Dierentuin of pretpark – 16%
9. Theater en opera – 13%
10. Lokale evenementen of festiviteiten – 11%

Meer informatie: www.stedentripper.com/blog/stedentrip-onderzoek/

Plaats een reactie