Wanneer heb ik een alcoholprobleem?

Drinkt u regelmatig teveel alcohol en bent u hiervan geestelijk of lichamelijk afhankelijk geworden, dan is er sprake van een alcoholverslaving. Wilt u weten of u een alcoholprobleem heeft, dan kunt u dit anoniem testen op de websites drinktest.nl en alcoholinfo.nl.

Drinktest
Op drinktest.nl kunt u vragen beantwoorden over uw drinkgedrag, om uw drankgebruik te vergelijken met de norm voor iemand van uw leeftijd en geslacht. Ook kunt u nagaan welke invloed uw alcoholgebruik heeft op uw sociale en maatschappelijke leven. Nadat u alle onderdelen van de test heeft doorlopen, kunt u een volledig advies lezen over uw persoonlijk drinkgedrag.

Minder drinken
Het advies om minder te drinken kunt u omzetten in een persoonlijk actieprogramma via de website MinderDrinken.nl van het Trimbos-Instituut. MinderDrinken is een programma voor volwassenen die zelfstandig hun alcoholgebruik willen minderen of willen stoppen met drinken.

Ouders met een drankprobleem
De website drankjewel.nl geeft informatie voor jongeren en volwassenen met ouders met een alcoholprobleem. U vindt er onder meer feiten, cijfers en tips over omgaan met drank, gevolgen voor kinderen en erfelijke aanleg. In Nederland heeft ongeveer 1 op de 12 volwassenen ten minste 1 ouder (gehad) met alcoholproblemen.

Meer informatie alcoholgebruik
Op alcoholinfo.nl vindt u informatie over alcoholgebruik en alcoholvoorlichting. Met vragen over alcoholgebruik kunt u telefonisch contact opnemen met de Alcohol Infolijn van het Trimbos-Instituut.

Plaats een reactie