Walk of Love in Kijkduin

Hollywood heeft zijn Walk of Fame, Nederland krijgt op 3 juni 2011 zijn Walk of Love. Op het centrale plein van de populaire Haagse badplaats Kijkduin wordt die dag om 16.30 uur door Frans van Steenis, algemeen directeur van De Nederlandse Staatsloterij en tevens voorzitter van Stichting Beach Resort Kijkduin The Walk of Love officieel geopend met het leggen van de eerste van enkele duizenden tegels met een romantische boodschap erin.

De tegel kan ter ere van een huwelijk of huwelijksjubileum zijn, vanwege de geboorte van een kind, een verjaardag of gewoon om je geliefde mee te verrassen en je liefde te betuigen. Iedereen kan er aan meedoen en mensen hoeven niet beroemd te zijn om hun ‘love-tegel’ te mogen leggen. De enige voorwaarde is dat de teksten positieve boodschappen bevatten. In Memoriam-teksten zijn dus niet de bedoeling.

Kijkduin wordt jaarlijks door drie tot vier miljoen mensen bezocht. De Walk of Love komt te liggen op het Deltaplein. De tegels die worden gelegd zijn vervaardigd van Belgisch hardsteen, zijn 45 bij 45 centimeter en 8 centimeter dik. Wie er eentje wil, kan via de website www.walkoflove.nl een persoonlijke tegel met een eigen tekst laten maken. De teksten worden in de tegels gezandstraald en kunnen indien gewenst voorzien worden van een symbool, bijvoorbeeld een hartje, twee duifjes, een beertje of één van de andere mogelijkheden. Iedere eerste week van de maand worden de tegels in het plein gelegd, waar ze één jaar blijven liggen. Daarna kan de plaatsing met een jaar worden verlengd of kunnen mensen hem ophalen.

Bedenker Michel Verbaan kwam op het simpele idee toen hij zelf op de boulevard in een steen zat te krassen. ,,Het is een hele menselijke en leuke variant van The Walk of Fame in Los Angeles. Het verschil met de tegels van beroemdheden is dat deze tegel speciaal voor jou is en dat je hem na een jaar kunt komen ophalen en mag houden, bijvoorbeeld om in de tuin of op het balkon te plaatsen als herinnering,” legt hij uit. Om het romantische asp

ect compleet te maken, biedt Walk of Love arrangementen aan waarbij het leggen van de tegel wordt gecombineerd met een speciaal diner of een hotelovernachting. Meer informatie: www.walkoflove.nl

Plaats een reactie