Walk for Women brengt 68.000 euro op

Onder grote belangstelling kwamen maandag 12 september 2011 de deelneemsters van de Walk for Women over de finish. In Haarlem en omstreken hadden ze in drie dagen totaal 45 kilometer gelopen voor het goede doel: verbetering van de gezondheidszorg voor moeders en kinderen in Tanzania. De opbrengst is bijna 68.000 euro.

“Een geweldig bedrag, waar we bij Cordaid Memisa ontzettend blij mee zijn”, aldus Hanneke Warrink van de Walk for Women. “We hebben nu al van veel vrouwen de toezegging dat ze volgend jaar weer mee willen doen.”

“Wat was dit een topweekend”, aldus een van de deelneemsters. De laatste vijf kilometer van de wandeltocht liepen meer dan 150 vrienden en familieleden van de deelneemsters mee. “Het was feest bij de finish”, aldus een deelneemster. Ruth Jacott, die ook de laatste 5 kilometer meeliep was zó enthousiast dat ze beloofde volgend jaar drie dagen mee te lopen én een optreden te verzorgen.

Voor de hoogzwangere deelneemster Judith Maat stond de saamhorigheid en de energie bovenaan dit weekend. “Die laatste 5 kilometer heb ik voor mijn gevoel nog nooit zo snel gelopen. Ik heb dit weekend echt ervaren als een feestje, waarin het doel wel centraal bleef staan”.

Plaats een reactie